«Οικονομία: Σωτηρία ή χρεοκοπία;»

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την χρεοκοπία και ποιοι θα μας βοηθήσουν στο δρόμο της σωτηρίας; Τι ζητούν οι αγορές και οι Βρυξέλλες και ποιος είναι εκείνος που έχει και πρέπει να πληρώσει; Οι απαντήσεις θα δοθούν στην εκπομπή «Οικονομία: Σωτηρία ή χρεοκοπία;» που συντονίζει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 23.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου συζητά με τους: Γιάννη Στουρνάρα, Καθηγητή, Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Χριστόφορο Σαρδελή, Επικεφαλής Banca IMI και Αντιγόνη Λυμπεράκη, Kαθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο για το δημόσιο χρέος και τι τρομάζει τις αγορές, για το κράτος και που ξοδεύει αλλά δεν μαζεύει αλλά και για το ασφαλιστικό και τη φτώχεια.

Η Ελλάδα ζει τη δική της κρίση, ενώ ολοένα και περισσότερες χώρες δείχνουν να επιστρέφουν σε καλύτερες μέρες. Μεγάλες και «κακοφορμισμένες πληγές», προβλήματα πολιτικώς επικίνδυνα, δισταγμοί των πολιτικών, έλλειψη προετοιμασίας και γνώσεων στην κοινή γνώμη, κάνουν τις λύσεις ακόμη δυσκολότερες. Το μέγεθος του χρέους και το κόστος εξυπηρέτησής του. Τα μεγαλύτερα από κάθε πρόβλεψη κρατικά ελλείμματα. Η αδυναμία του κράτους να μειώσει τις δαπάνες του και να συλλέξει τους φόρους. Η πίεση σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, που έρχεται αντιμέτωπο με το χαμηλό εισόδημα και την ανεπάρκεια του κοινωνικού κράτους. Υπάρχει χρόνος και πώς θα μοιραστεί το βάρος προσαρμογής; Τι πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε την χρεοκοπία και ποιοι θα μας βοηθήσουν στο δρόμο της σωτηρίας; Τι ζητούν οι αγορές και οι Βρυξέλλες και ποιος είναι εκείνος που έχει και πρέπει να πληρώσει; Ρεπορτάζ από τον Ηλία Σιακαντάρη.

«Οικονομία: Σωτηρία ή χρεοκοπία;» με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 23.00 στο ΣΚΑΪ.
Πηγή: skai.gr