«Θαύμα αρχιτεκτονικής το μουσείο της Ακρόπολης»

«Εντυπωσιακό» χαρακτηρίζει το νέο μουσείο της Ακρόπολης, ο τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Τέλμα», σε εκτενές ρεπορτάζ του από την Αθήνα, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα το βράδυ.

«Το νέο μουσείο αποτελεί θαύμα της αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένο από μπετόν και γυαλί. Ωστόσο, ορισμένοι αρχιτέκτονες και χωροθέτες, καθώς και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη μοντέρνα του γραμμή, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν είναι σε αρμονία με τον αρχαίο ναό στο βράχο της Ακρόπολης», τονίστηκε στο ρεπορτάζ, στο οποίο έγινε αναλυτική περιγραφή του χώρου και των εκθεμάτων του μουσείου.

Ιδαίτερη αναφορά έγινε στα μάρμαρα του Παρθενώνα, που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού των Σκοπίων, το νέο μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί «πραγματικά ισχυρό επιχείρημα και δέλεαρ» για την επιστροφή των μαρμάρων.

«Η αξία των μαρμάρων δεν μπορεί να αποτιμηθεί, αν αυτά δεν είναι ενιαία. Τα μάρμαρα αυτά αποτελούν μία ενότητα, μία σύνθεση, μία ιδιαίτερη αφήγηση. Τώρα, ένα μέρος της διήγησης αυτής βρίσκεται στην Αθήνα και ένα άλλο στο Λονδίνο. Η αξία των μαρμάρων αυτών επιβάλλει την ενοποίησή τους. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αυτά σηματοδοτούν μία σημαντική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας, τη δημιουργία της Δημοκρατίας», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Τέλμα» ο διευθυντής του μουσείου, Δημήτρης Παντερμαλής.
Πηγή: skai.gr