Θ. Αγγελόπουλος: "Η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν ανάξια"

Σφοδρή επίθεση στην απερχόμενη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο διάσημος έλληνας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα "Il Fatto Quotidiano" με θέμα το αποτέλεσμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύεται την Τρίτη, ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης τονίζει ότι αισθάνεται ικανοποίηση. «Η είδηση ότι έγινε παρελθόν η χειρότερη κυβέρνηση που, προσωπικά, μπορώ να θυμηθώ, είναι σίγουρα θετική. Πέρα από τα σκάνδαλα και τη διαφθορά, ήταν μια ανάξια κυβέρνηση που ανάγκασε την χώρα να ξεκινήσει τα πάντα από την αρχή".

Η είδηση ότι έγινε παρελθόν η χειρότερη κυβέρνηση που, προσωπικά, μπορώ να θυμηθώ, είναι σίγουρα θετική

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Στέφανο Τσιτάτι "ποιες είναι οι προτεραιότητες που μπορεί κανείς να εντοπίσει", ο Θόδωρος Αγγελόπουλος απαντά: "Η οικονομία, η παιδεία και η εργασία. Να ξανατεθούν οι βάσεις του όλου συστήματος ώστε να καταστεί δυνατή και σε μια κατάσταση δύσκολη σαν την σημερινή, μια ανάκαμψη, μια αναγέννηση".

Όσο για το "πώς πρέπει να κινηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου για να πετύχει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα", ο έλληνας κινηματογραφιστής τονίζει ότι "χρειάζεται χρόνος, αλλά πρέπει να καταφέρει να δημιουργήσει και μια συμμαχία, ένα είδος συμφώνου με τα μικρότερα κόμματα: με τους Οικολόγους και με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αριστεράς, για να μπορέσει να έχει περισσότερη δύναμη και πιθανότητες να επιβάλλει την αλλαγή".

Σχετικά με τον τίτλο που θα έδινε σε ένα έργο του, για να παρουσιάσει την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, ο Αγγελόπουλος προτείνει το "η αναμονή", διότι "μια ολόκληρη χώρα βρίσκεται σε αναμονή και πρόκειται για ένα τέλμα που δεν πρέπει να συνεχισθεί".


Πηγή: skai.gr