Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξαναζωντανεύουν στην Εθνική Γλυπτοθήκη

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας επιστρέφει μέσα από μια μεγάλη έκθεση στην Εθνική Γλυπτοθήκη, στο Πάρκο Στρατού στο Γουδή, αφιερωμένη στους 8.000 εθελοντές που πήραν μέρος στην τελετή.

Εικόνες από το καραβάκι και τους πύρινους Ολυμπιακούς κύκλους πάνω στο νερό, από το Κυκλαδικό ειδώλιο και το αλληγορικό τοπίο των ελληνικών νησιών, από τις εικόνες της Κλεψύδρας μέχρι την Ελιά - σύμβολο της Ειρήνης και των Ολυμπιακών Αγώνων, ξαναζωντανεύουν στη μεγάλη έκθεση που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, με χορηγούς επικοινωνίας την "Καθημερινή" και το ΣΚΑΪ 100,3.

Σαράντα επτά παραδοσιακά κοστούμια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, κοστούμια Ταναγραίων, Κροκοσυλλεκτριών, Καρυάτιδες, Άλογα και 30 Πανοπλίες Μυκηναΐων Στρατιωτών θα θυμίσουν στους επισκέπτες της έκθεσης την μεγάλη βραδιά της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Επιπλέον, εκτός από τα σκηνικά και τα κοστούμια, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν για πρώτη φορά βίντεο και φωτογραφίες από την προετοιμασία, ενώ θα μπορούν να πληροφορηθούν τα ονόματα των 8.000 εθελοντών που συμμετείχαν, και τα οποία είναι αναρτημένα στους χώρους της έκθεσης.

"Η έκθεση θα μας θυμίσει λαμπρές στιγμές ανιδιοτελούς προσφοράς, αλλά και μεγάλης προβολής της χώρας μας διεθνώς. Αυτές τις στιγμές αξίζει να τις κρατάμε στην καρδιά μας", τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, πραγματοποιώντας τα εγκαίνια της έκθεσης.

Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα ανέφερε: "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δημιούργησαν εθνική ανάταση και όχι μόνο. Αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα".

ΙΝFΟ

Κοστούμια και σκηνικά από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 στην Εθνική Γλυπτοθήκη (Πάρκο Στρατού, Γουδή, δίπλα στο Βadminton, τηλ. 210-
7709.855) από αύριο στις 20.00. Έως 20 Δεκεμβρίου. Είσοδος: 3 ευρώ. Δωρεάν για τους εθελοντές και τις οικογένειές τους.

Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη