"Χρυσό" το υλικό από τις πρόβες του Τζάκσον

Την Τρίτη θα διεξαχθεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Μάικλ Τζάκσον στο Staples Center στο Λος Άντζελες, εκεί όπου έκανε τις πρόβες για τις συναυλίες του Λονδίνο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του BBC.

Για την τελετή θα δοθούν 11.000 δωρεάν εισιτήρια.

Παράλληλα, η εταιρία AEG Live, που διοργάνωνε τις συναυλίες, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τις πρόβες του τραγουδιστή δύο ημέρες πριν πεθάνει.

Το βίντεο γυρίστηκε στις 23 Ιουνίου και δείχνει το βασιλιά της ποπ να τραγουδάει και να χορεύει το τραγούδι They Don't Really Care About Us. [Δείτε το βίντεο από την ιστοσελίδα του BBC]

Σύμφωνα με τον Ράντι Φίλιπς, πρόεδρο της AEG Live, διαθέτουν οπτικοακουστικό υλικό από τις πρόβες διάρκειας περισσότερων από 100 ωρών, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ταινία.

Είπε μάλιστα, ότι το υλικό φτάνει για τη δημιουργία δύο live δίσκων, επισημαίνοντας ότι ο Τζάκσον δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο live δίσκο.

Στο μεταξύ, κοντά στη Ζυρίχη, στο χωριό Ρέγκενσντορφ, στήθηκε ένα γιγάντιο άγαλμα του Μάικλ Τζάκσον, με αφορμή γιορτή που έχει διοργανωθεί προς τιμήν του το Σαββατοκύριακο.

Το γκρι άγαλμα έχει ύψος 12 μέτρων και βάρος τεσσάρων τόνων, ενώ γύρω από την μέση του φοράει μία εκθαμβωτική χρυσή ζώνη.

"Υπάρχουν μόνο 19 αντίγραφα σε ολόκληρο τον κόσμο, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Ευρώπη", δήλωσε αναφερόμενος στο άγαλμα του διάσημου τραγουδιστή ο υπεύθυνος διοργάνωσης της τελετής Αντρέας Γκράσμαν.

Όσον αφορά την κηδεμονία των παιδιών του βασιλιά της ποπ, ο δικηγόρος της πρώην συζύγου του Τζάκσον, Ντέμπι Ρόου, είπε ότι η πελάτης του δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα διεκδικήσει την κηδεμονία.

Την Πέμπτη πάντως η Ρόου πέτυχε αναβολή στην ακροαματική διαδικασία για την κηδεμονία των δύο παιδιών που έχει αποκτήσει με τον σούπερ σταρ.

Η ακρόαση είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα, αλλά τελικά θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου.

Η Ρόου παντρεύτηκε τον τραγουδιστή το 1996 και χώρισαν το 1999, οπότε και του παραχώρησε την κηδεμονία των παιδιών. Το 2003 όμως εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο και το 2006 προχώρησαν σε διακανονισμό.

Μάλιστα, το 2003, η αυστραλή νοσοκόμα εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η πλευρά του Μάικλ Τζάκσον, στο οποίο έλεγε ότι τα παιδιά ήταν ένα "δώρο" που έκανε στον τραγουδιστή.

Έλεγε μάλιστα ότι τα παιδιά δεν την αποκαλούσαν μητέρα, γιατί η ίδια δεν το ήθελε, προσθέτοντας ότι είναι τα παιδιά του Μάικλ.
Πηγή: Επιμέλεια: Δέσποινα Χριστοπούλου