Κλείσιμο

Ισχυρό ναρκωτικό στο σπίτι του Τζάκσον

Ένα ισχυρότατο ναρκωτικό βρέθηκε στην οικία του Μάικλ Τζάκσον και πιθανότατα οδήγησε και στο θάνατο του. 

Όπως υποστηρίζει τo site TMZ, το φάρμακο Propofol που χρησιμοποιείται για χειρουργική αναισθησία και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και χρησιμοποιείται μόνο από ιατρικό προσωπικό.

Το φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί μόνο με ένεση, ενώ μια από τις κύριες παρενέργειές του είναι ότι προκαλεί καρδιακή ανακοπή σε συνδυασμό με ισχυρά παυσίπονα αλλά ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί μόνο του. 

Παρενέργεια του Propofol είναι η έντονη αίσθηση καψίματος και το τοπικό αναισθητικό λιδοκαΐνη χρησιμοποιείται για να μειώσει τον πόνο. Λιδοκαΐνη βρέθηκε κοντά στη σορό του Τζάκσον.

Μάλιστα, μια νοσοκόμα που παρακολουθούσε τον Τζάκσον, δήλωσε ότι ο αστέρας της ποπ ικέτευε για να του χορηγηθεί Diprivan όπως είναι η εμπορική επωνυμία του Propofol. Σύμφωνα με τη νοσοκόμα, ο Τζάκσον το χρησιμοποιούσε για να αντιμετωπίζει τις αϋπνίες αλλά αυτή αρνήθηκε να του το χορηγήσει.

Σύμφωνα με πηγές του ΤΜΖ το φάρμακο είναι απολύτως ακατάλληλο για οικιακή χρήση, και εάν η χορήγηση του από γιατρό πραγματικά προκάλεσε το θάνατο του αστέρα της ποπ, τότε ο/η γιατρός θα πρέπει να διωχθεί για ανθρωποκτονία.
Πηγή: Πηγή ΤΜΖ, απόδοση Στέλιος Κάνδιας