Στόχος η φυσιολογική ζωή για τα παιδιά του Τζάκσον

Ο Μάικλ Τζάκσον υπήρξε μεγάλος καλλιτέχνης αλλά φοβικός και ιδιαίτερα ιδιόρρυθμος, και τα παιδιά του ήταν τα "θύματα" των αυτοκαταστροφικών του τάσεων.

Ο Τζάκσον έντυνε τα τρία του παιδιά, όλα αυτά τα χρόνια, με πέπλα και μάσκες, ενώ ένα από αυτά παραλίγο να το πετάξει από το μπαλκόνι ξενοδοχείου.

Ωστόσο, μετά τον πρόσφατο αιφνίδιο θάνατο του τραγουδιστή η οικογένειά του προσπαθεί να δώσει μία αίσθηση φυσιολογικής ζωής στα τρία του παιδιά: τον 12χρονο Πρινς Μάικλ, την 11χρονη Πάρις Κάθριν και τον 7χρονο Πρινς Μάικλ Β'.

Από την Πέμπτη που πέθανε ο 51χρονος Τζάκσον, από ανακοπή που υπέστη στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, η οικογένειά του φροντίζει τα παιδιά του και προσπαθεί να τα κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την Κυριακή, ο πατέρας του τραγουδιστή ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν την αποκλειστική ευθύνη των παιδιών του βασιλιά της ποπ.

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων παιδιών του, η Ντέμπορα Ρόου, πρώην νοσοκόμα, ήταν παντρεμένη με τον Τζάκσον από το 1996 ως το 1999.

Η ταυτότητα της μητέρας του μικρότερου παιδιού του, το οποίο ο Τζάκσον είχε επιχειρήσει να πετάξει από μπαλκόνι ξενοδοχείου στο Βερολίνο, το 2002, δεν έχει γίνει γνωστή.

Ενώ η Ρόου δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδιά της, ορισμένοι νομικοί εκτιμούν ότι μπορεί να διεκδικήσει την κηδεμονία των δύο παιδιών της και να λάβει οικονομική βοήθεια από την οικογένεια του Τζάκσον για να τα μεγαλώσει.

Όμως ο Τζο Τζάκσον έσπευσε να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες σχετικά με την απόφαση της οικογένειάς του να αναλάβει τα παιδιά του.

"Τα παιδιά του Μάικλ είναι η πρώτη προτεραιότητά μας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Τζάκσον.

"Θα προβούμε σε νέες ανακοινώσεις για τα μελλοντικά μας σχέδια. Μέχρι τότε όμως έχουμε την εξουσία από το νόμο να αναλάβουμε δράση και μόνο η Κάθριν και εγώ έχουμε εξουσία για τον γιό μας και τα παιδιά του".

Η Στέισι Μπράουν, φίλη της οικογένειας Τζάκσον και συγγραφέας του βιβλίου "Μάικλ Τζάκσον: Ο Άνθρωπος Πίσω Από τη Μάσκα", δήλωσε στο Ρόιτερς ότι τα παιδιά που είχε ο Τζάκσον με την Ρόου είχαν ελάχιστη επικοινωνία με τη βιολογική τους μητέρα.

Ο Τζέσε Τζάκσον, ο ηγέτης του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα, ο οποίος βρισκόταν με την οικογένεια Τζάκσον την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στο περιοδικό People ότι η οικογένεια του εκλιπόντος φροντίζει πολύ καλά τα παιδιά του.

"Είδα τα παιδιά", είπε ο Τζάκσον στο περιοδικό. "Βγαίνουν έξω στην αυλή και παίζουν με τα ξαδέλφια τους. Παίζουν χαρούμενα. Βρίσκονται στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς τους, ασφαλή και χαρούμενα".

Από την πλευρά της, η πρώην τροφός των παιδιών του Τζάκσον δήλωσε σε συνέντευξη της που δημοσιεύθηκε στη Βρετανία ότι συχνά είχε αναγκαστεί να κάνει μαλάξεις στο στομάχι του για να τον αναγκάσει να αποβάλει τα επικίνδυνα κοκτέιλ φαρμάκων που είχε πάρει.
Πηγή: skai.gr