Κλείσιμο

Ανοιχτό για το κοινό το νέο Μουσείο

Ανοιχτό για το κοινό είναι από την Κυριακή το νέο Μουσείο της Ακρόπολης μετά την λαμπρή τελετή των εγκαινίων, το Σάββατο.

Έως και την Τρίτη οι επισκέψεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με εισιτήριο αγορασμένο από την υπηρεσία της ιστοσελίδας, μέσω της οποίας έχουν προπωληθεί εισιτήρια έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.

Για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας θα υπάρχει και δωρεάν ξενάγηση.

Ανά ημέρα μπορούν να πωληθούν ηλεκτρονικά έως και 1.500 εισιτήρια και το μουσείο μπορεί να υποδεχθεί μέχρι 10 χιλιάδες επισκέπτες.

Τα εισιτήρια έως και το τέλος του χρόνου κοστίζουν ένα ευρώ.

Αγορές έχουν γίνει - εκτός από την Ελλάδα - από Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία και Λατινική Αμερική.

Τα ταμεία του Moυσείου θα ανοίξουν στις 24 Ιουνίου.

Λαμπρά εγκαίνια
Με την ξενάγηση των προσκεκλημένων από τον πρόεδρο κ. Δ. Παντερμαλή στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης ολοκληρώθηκε η λαμπρή τελετή των εγκαινίων, μία τελετή που συγκέντρωσε τα φώτα όλου του κόσμου και έστειλε το καλύτερο μήνυμα για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην προθήκη του δαπέδου της πρώτης αίθουσας των κλιτύων (που υπήρχε ήδη ένα σύνολο σπασμένων αγγείων από την τελετή θεμελίωσης σπιτιού του 3ου αιώνα π.Χ.) τοποθετήθηκε ένα ακόμα αγγείο, ένας σκάνθαρος (ποτήρι κρασιού). Στη συνέχεια με τα λόγια "η Αθηναία Θεά της πόλης μένει εδώ. Να μην μπει μέσα κανένα κακό", δόθηκε και το σύνθημα για την έναρξη της ξενάγησης που περιελάμβανε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία από τα 4.000 εκθέματα που φιλοξενούνται στο Μουσείο. Μπροστά στην θέση της Ανατολικής Ζωφόρου τοποθετήθηκε στο εκμαγείο της μορφής της Ίριδας το αυθεντικό κεφάλι που βρισκόταν στο παλιό Μουσείο της Ακρόπολης.

Κυριολεκτικά μαγεμένοι από την ατμόσφαιρα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού χώρου του νέου Μουσείου οι καλεσμένοι ολοκλήρωσαν τον περίπατο στην ταράτσα του 3ου ορόφου όπου παρακολούθησαν το "ζωντάνεμα" των αγαλμάτων από τις βιντεοπροβολές που έχει επιμεληθεί η Αθηνά Τσαγκάρη.
Πηγή: skai.gr