Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια

Όλα είναι έτοιμα για τα ιστορικά εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, το Σάββατο.

Το μουσείο αναδεικνύει τα εκθέματά συνδυάζοντας τα αριστουργήματα της τέχνης - αρχαϊκά και κλασικά - με τα μικρά καθημερινά ευρήματα.

Την Τετάρτη το απόγευμα έγιναν τα πρώτα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα , ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς παρουσία του προέδρου του Μουσείου και καθηγητή αρχαιολογίας κ. Δ. Παντερμαλή και του Γαλλοελβετού αρχιτέκτονα Μπερνάρ Τσουμί, παρέστη στον αγιασμό που έγινε από τον Μητροπολίτη Κορωνείας Παντελεήμονα.

Κάθε μεγάλο έργο, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, προκαλεί και σκανδαλίζει, αλλά αυτά τα μεγάλα έργα σφραγίζουν την εποχή τους και όχι οι αντιρρήσεις.

«Το Μουσείο δεν είναι έργο ενός ανθρώπου ή μιας κυβέρνησης», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Παντερμαλής. «Το Μουσείο κατέληξε είναι έργο καθολικό».  Την Παρασκευή στις 11 το πρωί ο κ. Παντερμαλής, παραχωρεί συνέντευξή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε.

O ΣΚΑΪ 100,3 από το πρωί του Σαββάτου θα μεταδίδει συνεντεύξεις αρχαιολόγων και επιστημόνων που συνέβαλαν στην ανέγερση του νέου μουσείου και το απόγευμα θα αναμεταδώσει την τελετή των εγκαινίων.

Το μουσείο χωρίζεται σε 5 εκθεσιακές ενότητες.

Στο μεταξύ, ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα περιμένει τους επισκέπτες του νέου μουσείου της Ακρόπολης στο τετραήμερο των εγκαινίων, καθώς κάθε βράδυ, μέσω βίντεο προβάλλονται στους τοίχους των κοντινών κτιρίων εικόνες εκθεμάτων.

Το θέαμα θα προβάλλεται κάθε βράδυ τις επόμενες τρεις ημέρες, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Πηγή: skai.gr