Τελευταίες λεπτομέρειες ενόψει εγκαινίων

Με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανέγερσης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρη Παντερμαλή θα συναντηθεί τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες των εγκαινίων του Νέου Μουσείου.

Από τη Δευτέρα, εξάλλου τίθεται σε λειτουργία, η ιστοσελίδα του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, στη διεύθυνση www. the acropolismuseum.gr.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους και τα εκθέματα, τον τρόπο λειτουργίας του και τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης, θα μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια αλλά και να προσδιορίζουν την ώρα επίσκεψης μέσω της ηλεκτρονικής κράτησης εισιτηρίων.

Τα ταμεία του νέου Moυσείου θα ανοίξουν στις 24 Ιουνίου και για τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, η κράτηση θα γίνεται μόνο μέσω της ιστοσελίδας.

Θα υπάρχει μάλιστα δωρεάν ξενάγηση από τους υπεύθυνους του μουσείου.

Το εισιτήριο έως το τέλος του έτους θα κοστίζει ένα ευρώ. 

Ο ΣΚΑΪ 100,3 παρακολουθεί το μεγάλο και ξεχωριστό αυτό γεγονός μέχρι την κορύφωση της μεγάλης βραδιάς.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ο Δημήτρης Παντερμαλής καθηγητής Αρχαιολογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακροπόλεως θα αποκαλύψει πώς έγινε πραγματικότητα το όνειρο για ένα σύγχρονο Μουσείο.
Πηγή: skai.gr