Κλείσιμο

Ο ΣΚΑΪ στα εγκαίνια του νέου μουσείου Ακροπόλεως

Στις 20 Ιουνίου ανοίγει τις πύλες του το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και ο ΣΚΑΪ 100,3 παρακολουθεί το μεγάλο και ξεχωριστό αυτό γεγονός σε συνεχή ροή, λεπτό προς λεπτό, τις εκδηλώσεις των εγκαινίων, μέχρι την κορύφωση της μεγάλης βραδιάς.

Θα προηγηθούν όμως και τέσσερις συνεντεύξεις...

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν τη λαμπερή τελετή, η Κορνηλία Χατζηασλάνη, αρχιτέκτων-αρχαιολόγος, προϊσταμένη του τομέα εκπαίδευσης και ενημέρωσης υπηρεσίας συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως μας ξενάγησε στον Iερό Bράχο μέσα από τις εκπαιδευτικές μουσειοσκευές που επιμελείται ο τομέας της.

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 11 το πρωί, ο Δημήτρης Παντερμαλής καθηγητής Αρχαιολογίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Ανέγερσης Νέου Μουσείου Ακροπόλεως αποκαλύπτει πώς έγινε πραγματικότητα το όνειρο για ένα σύγχρονο Μουσείο.

Και στις 20 Ιουνίου, την ημέρα των εγκαινίων στις 10 το πρωί, ο Αλέξανδρος Μάντης, έφορος Ακροπόλεως, μας ξεναγεί στο νέο μουσείο.

Την ίδια ημέρα στις 5 το απόγευμα, ο Κώστας Ζάμπας, Πολιτικός Μηχανικός-Διδάκτωρ ΕΜΠ, περιγράφει πώς έγινε η μεταφορά των γλυπτών του Παρθενώνα στο νέο μουσείο Ακροπόλεως.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε σκηνές από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα να κοσμούν Μετρό, τρόλεϊ και λεωφορεία, ενώ μία αρχαϊκή κόρη να δεσπόζει σε στάσεις και σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο τα εγκαίνια του νέου μουσείου.

Eορταστική εκδήλωση για την Ακρόπολη

Σημειώνεται ότι επ' ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την οργάνωση "Αμερικανοί Φίλοι του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης", η οποία προωθεί το αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Επίτιμοι πρόεδροι της οργάνωσης είναι εκλεκτά μέλη της ομογένειας όπως οι Μάικ Δουκάκης και Τζορτζ Στεφανόπουλος, ενώ συμμετάσχουν επιφανείς καθηγητές, συγγραφείς, βουλευτές και επιχειρηματίες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων μέλη του Κογκρέσου, οι διευθυντές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας, μέλη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ουάσιγκτον όπως και της διπλωματικής κοινότητας.


Πηγή: skai.gr