Σε ένα μήνα τα εγκαίνια του νέου Μουσείου

Μία εβδομάδα θα διαρκέσουν τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και θα κορυφωθούν στις 20 Ιουνίου, με την άφιξη στη χώρα μας αρχηγών κρατών, πρωθυπουργών και προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτιστική σκηνή, ενώ θα υπάρχει παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Την εβδομάδα των εκδηλώσεων, η Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις θα "ντυθούν" γιορτινά και θα αναρτηθούν καλαίσθητες αφίσες, από τις 17 Ιουνίου, ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων.

Δίνοντας στο στίγμα των εγκαινίων του Νέου Μουσείου ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για "ένα μουσείο που εκφράζει την πεμπτουσία του κλασικού πολιτισμού" και επισήμανε ότι "τα ξεχωριστά αυτά αριστουργήματα θα αναπνεύσουν σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον".

Ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, σύμφωνα με το οποίο οι πόρτες του Νέου Μουσείου θα ανοίξουν στις 17 Ιουνίου, στις έξι το απόγευμα για τους διαπιστευμένους πολιτιστικούς συντάκτες, οι οποίοι για ένα δίωρο θα ξεναγηθούν στους χώρους του, ενώ στις οκτώ θα γίνει η ξενάγηση των διευθυντών των ελληνικών ΜΜΕ.

Την επομένη (18 Ιουνίου), στις δέκα το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση υπηρεσιακών στελεχών, διοικήσεων και μελών ΚΑΣ και Συμβουλίου Μουσείων, ενώ στις οκτώ το βράδυ της ίδιας μέρας, θα επισκεφθούν το Μουσείο ακαδημαϊκοί, δημιουργοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι της τέχνης και όλες οι Επιτροπές επιστροφής Μαρμάρων από όλον τον κόσμο, καθώς και ο σύλλογος Αμερικανών Φίλων του Μουσείου.

Στις 19 Ιουνίου οι πόρτες του Μουσείου ανοίγουν για τα διεθνή ΜΜΕ και, τέλος, στις 20 Ιουνίου, με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης.

Η τιμή του εισιτηρίου

Σε ό,τι αφορά στην τιμή του εισιτήριου ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι υπολογίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και προκειμένου να τιμηθεί ο έλληνας φορολογούμενος που χρηματοδότησε το Μουσείο στα χρόνια κατασκευής του, η τιμή του εισιτηρίου για το 2009 δεν θα ξεπεράσει το 1 ευρώ, ενώ το 2010 θα φτάσει τα 5 ευρώ. Από το 2011 η τιμή του εισιτηρίου θα προβλεφθεί με ειδική μέριμνα για τις κατηγορίες ηλικιωμένων, παιδιών, φοιτητών, αναπήρων, ενώ με το σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θα προσδιορίζεται ακόμα και η ώρα της επίσκεψης στο Μουσείο.
Πηγή: skai.gr