"Pharmathen"Νέα μονάδα στην Θράκη


Ο Βασίλης και η Νέλη Κάτσου μέσα σε 25 χρόνια κατάφεραν να φέρουν μια ελληνική φαρμακοβιομηχανία την Pharmathen στην κορυφή της Ευρώπης. Ο μεγαλύτερος ερευνητικός φορέας της χώρας με 1100 εργαζόμενους και κύκλο εργασιών 200 εκατομμύρια ευρώ και παρουσία εξαγωγών σε 6 ηπείρους.

Στα εγκαίνια της νέας της πρότυπης  μονάδας για τα ενέσημα βραχείας αποδέσμευσης στις Σάπες του Έβρου ο υπουργός Ανάπτυξης ’δωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι πράγματι εταιρίες σαν και αυτή είναι επιχειρήσεις που χρειάζεται η πατρίδα. Να επενδύουν και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε τομείς τεχνολογίας. Ως υπουργός υγείας μου φαινόταν παράνοια ότι θα γινόταν επένδυση εκατομμυρίων ευρώ στην Pharmathen, αλλά σε εμάς τελικά ήταν λογικό. Τεράστιες επενδύσεις και αξιοποίηση της τεχνολογίας. Η ελληνική πολιτεία θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί. Εδώ είμαστε να βοηθήσουμε, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης. Πρόσθεσε ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία καθώς τα χρήματα επιστρέφουν πίσω πολλαπλάσια στην Ελλάδα. 

Πήγαμε κόντρα στις εξελίξεις και τα καταφέραμε δήλωσε ο ισχυρός άντρας της Pharmathen Βασίλης Κάτσος. Η Ελλάδα παράγει, πρόσθεσε και έτσι καταφέραμε να πατήσουμε στα πόδια μας και να γίνουμε γνωστοί σε όλο τον κόσμο με την μονάδα παραγωγής μας. Είμαστε από τις ελάχιστες μονάδες στον κόσμο που έχουμε αναπτύξει αυτή την τεχνολογία,δήλωσε.