Ρωσικός τουρισμός 2019: Στα περυσινά επίπεδα η Ελλάδα.

Στα περυσινά επίπεδα θα κινηθούν οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ρώσων ταξιδιωτικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια της έκθεσης ΜΙΤΤ 2019, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας των Ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, το 70% έως 80% του συνόλου των πωλήσεων των οργανωμένων θερινών διακοπών φέτος θα κατευθυνθεί σε δυο προορισμούς, την Τουρκία και τη Ρωσία, περίπου το 10% σε Ελλάδα και Κύπρο και το 20% σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Έτσι, η Τουρκία φαίνεται να αυξάνει το μερίδιο στις πωλήσεις οργανωμένων διακοπών, προσελκύοντας Ρώσους επισκέπτες από άλλους προορισμούς.Την εικόνα αυτή επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής του δικτύου τουριστικών γραφείων Pink Elephant, Alexan Mkrtchyan, ο οποίος τόνισε οτι το πιθανότερο σενάριο για την Ελλάδα είναι η ζήτηση από τη Ρωσία να παραμείνει στα επίπεδα του 2018, ενώ τα πακέτα για ευρωπαϊκούς παραθαλάσσιους προορισμούς (Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία) θα σημειώσουν θετική δυναμική.
Στην ίδια γραμμή και ο ιδιοκτήτης του TBS Group και του δικτύου 1001 Tour, Rashad Mammadov. Όπως τόνισε, βάσει των προκρατήσεων, το 45-50% των πωλήσεων οργανωμένων πακέτων στο δίκτυο θα αφορούν την Τουρκία αυτή τη σεζόν, και άλλο ένα 25-30% τη Ρωσία. Δηλαδή, οι 2 προορισμοί θα έχουν μερίδιο 70-80% στο σύνολο των πωλήσεων, ενώ άλλο ένα 10% θα κατανεμηθεί σε Ελλάδα και Κύπρο.Στη διαδικτυακή αγορά πακέτων διακοπών η εικόνα είναι αντίστοιχη. Ο γενικός διευθυντής του Onlinetours.ru, Konstantin Pobedkin, δήλωσε οτι ανοδικές τάσεις θα έχουν φέτος η Τουρκία και, πιθανόν, η Τυνησία καθώς προσφέρει ένα είδος διακοπών που προσεγγίζει της Τουρκίας.Έναντι μεριδίου 40% πέρυσι, φέτος η Τουρκία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο πωλήσεων σε 45%, τόνισε και συμφώνησε οτι Τουρκία και Ρωσία θα έχουν τη μερίδα του λέοντος την εφετινή χρονιά. Προέβλεψε δε οτι οι υπόλοιποι παραθαλάσσιοι προορισμοί θα παραμείνουν στα επίπεδα του 2018 ή θα σημειώσουν μικρή μείωση. Οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ συμφωνούν με την εικόνα αυτή. Στον Coral Travel καταγράφεται αύξηση για Τουρκία 28% σε σύγκριση με την περίοδο προκρατήσεων του 2018, όμως σε χαμηλότερο βαθμό από την αντίστοιχη περυσινή αύξηση (+57%).
Απογείωση της Τουρκία στις προκρατήσεις, αλλά χαμηλότερη αύξηση πωλήσεων στο σύνολο της χρονιάς
Οι τουρ οπερέιτορ σημειώνουν επίσης οτι η αύξηση των κρατήσεων για Τουρκία κατά την περίοδο προκρατήσεων που διανύουμε, η οποία συνεπάγεται την αύξηση του μεριδίου της στο σύνολο των πωλήσεων, μπορεί να είναι εντυπωσιακή όμως στο σύνολο της χρονιάς το μερίδιό τους θα είναι λιγότερο σημαντικό στο σύνολο των πωλήσεων. Για το σύνολο της χρονιάς, ο διευθυντής του Intourist, Sergei Tolchin, προβλέπει οτι, στην καλύτερη περίπτωση, η αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία στην Αττάλεια το 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,5%.

Για τις διακοπές Μαϊου, που αποτελούν ενδεικτική εικόνα της χρονιάς, πρώτη στις κρατήσεις είναι η Τουρκία, δεύτερη η Ρωσία και ακολουθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Τυνησία, τόνισε.

Αναδημοσίευση : tornosnews.gr