Διεθνοποίηση μέσω ενός κλικ

Το neoecommerce.gr, έχοντας αποκλειστικό στόχο τον ορθό προσανατολισμό των επιχειρηματιών του ελληνικού εμπορίου για την επίτευξη της αριστείας στο μελλοντικό εμπόριο, συνεχίζει να καινοτομεί. Στο πλαίσιο αυτό, το neoecommerce εμπλουτίζει το οικοσύστημά του.

Μετά το neoecommerce.gr, την Αφίσα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, την πλατφόρμα των ne33 Pioneers αλλά και τα ne33 ThinkTank, οι ηλεκτρονικές εκδόσεις – Whitepapers αποτελούν τις νέες πρωτοβουλίες του neoecommerce. Η πρώτη έκδοση έχει θέμα το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο. 

Το Whitepaper με τίτλο «Διεθνοποίηση μέσω ενός κλικ» θέτει ως στόχο την ευρύτερη κατανόηση του θέματος σχετικά με τη διεύρυνση των δυνατοτήτων του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και των εναλλακτικών επιλογών διεθνοποίησης των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των brands, προσφέροντας παράλληλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τις ανάγκες των ξένων καταναλωτών, αλλά και για τον τρόπο προσέγγισης και λειτουργίας των διεθνών αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο παραπάνω οδηγός υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη συμβουλευτική INTZEIDIS Consulting και διατίθεται εντελώς δωρεάν προς κατέβασμα (download) στο neoecommerce.gr χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των ne33 Pioneers.  Οι παραπάνω, πέρα από την τεχνολογική υποστήριξη, θέλουν να διαμορφώσουν την στρατηγική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην καθοδήγηση των εμπόρων (διαδικτυακών ή μη), κατασκευαστών και των επωνύμων εταιρειών προς την επίτευξη του άριστου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν.
„Παρότι ο τζίρος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα έχει σημειώσει θεαματική αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια, το μέγεθός του δεν μπορεί να συγκριθεί με τους αντίστοιχους τζίρους-μαμούθ των άλλων χωρών στην ευρωπαϊκή ένωση, της Ασίας και της Αμερικής. Προκαλεί, κατά συνέπεια, μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων διαδικτυακών εμπόρων καθώς και οι ελληνικές μάρκες βρίσκονται ακόμα σε χειμερία νάρκη. Δυστυχώς, οι Έλληνες έμποροι δεν έχουν κατανοήσει ότι η διεθνοποίηση μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου αποτελεί μονόδρομο για την πρόοδό τους, αγνοώντας όχι μονάχα ότι η δραστηριοποίηση στις ξένες αγορές αποτελεί για αυτούς ένα κερδοφόρο πεδίο επιχειρηματικότητας, αλλά και ότι δεν υφίσταται μηχανισμός προστασίας της εγχώριας αγοράς καθώς ολοένα και περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα του εξωτερικού εισβάλλουν στην ελληνική αγορά. Ως εκ τούτου, η πώληση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και πελατοκεντρικών υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου στις αγορές του εξωτερικού θα πρέπει να αποτελέσει έναν από τους κύριους στρατηγικούς στόχους των ελληνικών επιχειρήσεων και των διοικήσεων τους“ δήλωσε ο κ. Ευστάθιος Ιντζεΐδης, εκδότης και αρχισυντάκτης του neoecommerce.gr.

Ενώ συμπλήρωσε:''Βέβαια,η διεθνοποίηση δεν είναι απλώς μια πολλά υποσχόμενη τάση, αλλά και μια πρόκληση που πολλοί έμποροι υποτιμούν, καθώς δεν υπάρχει εγγυημένη συνταγή για την επιτυχία και καμία καθολική βέλτιστη πρακτική – κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα αλλά και κάθε χώρα λειτουργεί διαφορετικά. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι πολλοί έμποροι δε συμμορφώνονται με τα παραπάνω, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν βαρύτατο τίμημα. Όποιοι έμποροι, λοιπόν, θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις μερίδιο από την παγκόσμια αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να σχεδιάσουν τη διείσδυσή τους στις ξένες αγορές πολύ προσεκτικά.“.
Ακολουθεί το περιεχόμενο του Whitepaper:

Διασυνοριακό Ηλεκτρονικό Εμπόριο – Η ελπίδα δισεκατομμυρίων
Η λίστα ελέγχου του διασυνοριακού ηλεκτρονικού εμπορίου
Επιλογή ξένων αγορών και στρατηγική εισόδου
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κινεζική αγορά
CaseStudy – Στρατηγική διεθνοποίησης της Zalando

 


 
Πηγή: skai.gr