Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


JD.com: Σχέδια επέκτασης στην Ευρώπη

Σχέδια για την επέκτασή της εκτός των κινεζικών συνόρων, σε αγορές της Ευρώπης, εξετάζει η JD.com, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Richard Liu, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

 
Σύμφωνα με τον κ. Liu, στόχος της «κινεζικής Amazon» είναι η κατάκτηση της ευρωπαϊκής αγοράς. Μεταξύ των μέτρων για την επίτευξη του παραπάνω στόχου περιλαμβάνονται η διάθεση διαφόρων κινεζικών προϊόντων αλλά και προϊόντων Ευρωπαίων κατασκευαστών, απευθείας στους Ευρωπαίους καταναλωτές καθώς και το στήσιμο δικών της ευρωπαϊκών κέντρων logistics.  
Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι το άνοιγμα γραφείων στη Γερμανία και σε διάφορες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ για την επίδοση των δεμάτων στο «τελευταίο μίλι» η εταιρεία σκοπεύει να συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με την DHL και την UPS.
Σημειώνεται ότι η JD.com λειτουργεί ήδη ένα γραφείο στο Παρίσι καθώς και ένα ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης (AI) με έδρα το Cambridge. 

Οι πωλήσεις της JD.com ανήλθαν για το 2017 στα 55,7 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 40,3% σε σχέση με το 2016, ενώ η πελατειακή της βάση απαριθμεί σήμερα 302 εκατ. πελάτες περίπου (από 12,5 εκατ. πελάτες το 2011) και 170.000 εμπόρους – brands. Επιπλέον, η JD.com ελέγχει την εφοδιαστική αλυσίδα στο σύνολό της, καθώς και τις αντίστοιχες υπηρεσίες, μέχρι και το «τελευταίο μίλι». Μάλιστα, η εταιρεία διαθέτει σε εθνικό επίπεδο 515 ιδιόκτητες αποθήκες, καθώς και 7 κέντρα fulfilment.

Η πλατφόρμα της JD.com, λοιπόν, σκοπεύει να γίνει προμηθευτής των πάντων. Πρακτικά, πρόκειται για μια ολομέτωπη επίθεση κατά της Amazon.

Τι σημαίνουν τα παραπάνω, ότι οι Κινέζοι επιτιθέμενοι, η JD.com και η Alibaba έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να εκθρονίσουν την Amazon από τη δεσπόζουσα θέση της στην Ευρώπη.

Aναδημοσίευση : neocommerce.gr / Ευστάθιος Ιντζεΐδης ,Director Digital & Ε-Business στην INTZEIDIS Consulting
 
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.