Κλείσιμο

Ευρωπαϊκός τουρισμός: Ποια είναι η μέση δαπάνη των ταξιδιωτών φέτος

Σε 1.957 ευρώ ανέρχεται η μέση δαπάνη των ευρωπαίων ταξιδιωτών, 2% μικρότερη σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με το ετήσιο βαρόμετρο της Europ Assistance.

Οι χώρες με τις μεγαλύτερες δαπάνες φέτος είναι η Ελβετία (2.710 ευρώ) και η Αυστρία (2.645 ευρώ) ενώ οι πιο συγκρατημένοι ταξιδιώτες προέρχονται από την Πορτογαλία (1.370 ευρώ) και την Πολωνία (1.030 ευρώ).
Οι δαπάνες των Ισπανών ανέρχονται σε 1.658 ευρώ, σε αντίστοιχα με τα περυσινά επίπεδα, για διακοπές 2 εβδομάδων σε παραθαλάσσιους κυρίως προορισμούς εντός της Ισπανίας.Η Βραζιλία αύξησε τις δαπάνες κατά 18% φθάνοντας τα 1.238 ευρώ. Στην Ασία η μέση δαπάνη είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι Κινέζοι δαπανούν 2.035 ευρώ και οι Ινδοί 2.234 ευρώ.Το 61% των Ισπανών τουριστών θα κάνει διακοπές με έμφαση στις δραστηριότητες, 3 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από πέρυσι. Το 64% σκοπεύουν να κάνουν διακοπές την ερχόμενο σεζόν.Η Γαλλία αναμένεται να υποδεχθεί το μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών (69%) και ακολουθεί η Αυστρία (66%).Όσον αφορά προορισμούς, οι περισσότεροι Ισπανοί (56%) θα κάνουν διακοπές στο εσωτερικό της χώρας, 4% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι.
Οι ταξιδιώτες που επέλεξαν διεθνείς προορισμούς, έκαναν διακοπές στη Γαλλία (12%), την Ιταλία (10%) και την Πορτογαλία (7%).Η Ισπανία είναι ο προτιμώμενος προορισμός για το Ην. Βασίλειο (το 18% των Βρετανών επιλέξουν Ισπανία για καλοκαιρινές διακοπές), τη Γαλλία (16%), την Πορτογαλία (26%), τη Γερμανία (15%), την Πολωνία (9%) και την Ιταλία (14%).

Οι Ιταλοί προτιμούν παραθαλάσσιους προορισμούς (70%) όπως και οι Κινέζοι (68%) και οι Αυστριακοί (67%).Στην Ασία, τον 67% των Κινέζων και το 64% των Ινδών προγραμματίζουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι.Η μέση διάρκεια των διακοπών παραμένει κάτω από τις 2 εβδομάδες, και κυμαίνεται από 1,3 εβδομάδα για τους Ινδούς μέχρι 2,2 εβδομάδες για τους Βραζιλιάνους τουρίστες.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι προγραμματίζουν διακοπές λιγότερους από 4 μήνες πριν την αναχώρηση. Το ίδιο κάνει το 33% των Ισπανών. Όμως οι Ασιάτες είναι πιο αυθόρμητοι με το 81% των κινέζων να προγραμματίζουν διακοπές σε διάστημα μικρότερο από 4 μήνες πριν την αναχώρηση.Όσον αφορά το είδος του καταλύματος, τα ξενοδοχεία συνεχίζουν να αποτελούν την πιο διαδεδομένη επιλογή διαμονής (55%), και ακολουθούν οι ενοικιάσεις (35%) και η διαμονή σε συγγενείς και φίλους (25%).Το 47% των Ευρωπαίων παραδέχεται ότι θα επανεξετάσει την προοπτική ταξιδίου στο Ην. Βασίλειο εάν το Brexit φέρει περιορισμούς σε επίπεδα visa και μέτρων ασφαλείας.

Αναδημοσίευση : tornosnews.gr
Πηγή: skai.gr