Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Τα δύσκολα στην οικονομία ξεκινούν μετά την καταιγίδα

22 % επιχειρήσεων δηλώνουν καθόλου κέρδη και το 44% κέρδη έως 10.000€ διαπιστώνει το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ . Ο πρόεδρος της Γιώργος Καββαθάς δήλωσε ότι η όποια ανάπτυξη παρατηρείται είναι ανάπτυξη των αριθμών και όχι της πραγματικής οικονομίας . Όσο δε για την μείωση της ανεργίας , αυτή είναι επακόλουθο των ευέλικτων μορφών και όχι σταθερών θέσεων . Για τον εξωδικαστικό μηχανισμό αλλά και για την ένταξη οφειλετών σε 120 δόσεις , επεσήμανε ότι θέλουν βελτιώσεις και αδυναμία να ενταχθούν υπερχρεωμένοι επιχειρηματίες και επαγγελματίες .
Πρόβλημα ρευστότητας και χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας που βρίσκουν άλλες μορφές χρηματοδότησης , όπως στο να μην πληρώνουν προσωπικό και προμηθευτές δήλωσε ο Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης 

Στην έρευνα διαπιστώνεται επιδείνωση στον κλάδο του εμπορίου αλλά μικρή αύξηση στην μεταποίηση . Τα προβλήματα εμφανίζονται πλέον με τα χαρακτηριστικά που άφησε η κρίση όπως της τεράστιας αδυναμίας στην προσέγγιση χρήματος και την ανυπαρξία επενδύσεων στην πραγματική οικονομία.

Δείτε εδώ : Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕ ΒΕΕ - Φεβρουάριος 2018 / Εξαμηνιαία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές επιχειρήσεις

Δείτε εδώ : Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ /Τάσεις Οικονομικού κλίματος - Φεβρουάριος 2018

Δείτε εδώ : ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
μικρομεσαίων επιχειρήσεων





Πηγή: Νίκος Υποφάντης