ΣΕΒ: Το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ξεκαθαρίσει για να δανείζει

«Δύσκολη η χρηματοδότηση στον τραπεζικό δανεισμό κυρίως για τις ΜμΕ αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει το τραπεζικό σύστημα να καθαρίσει ζητήματα όπως τα κόκκινα δάνεια» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας .
Αναφερόμενος στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου ο κύριος Φέσσας απάντησε ότι πρέπει να αλλάξει. 

Ο ΣΕΒ παρουσίασε έρευνα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην χώρα μας .
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από τα 2,4 εκατομμύρια εργαζόμενους του 2008 έπεσε η απασχόληση το 2014 στο 1,8 εκ. εργαζόμενους.
Κόκκινα δάνεια και έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες και υπερφορολόγηση τα βασικά προβλήματα των ΜμΕ στην χώρα μας .
Η Βουλγαρία τόνωσε την ανάπτυξη της με τα προνόμια που έδωσε , όπως και η Πορτογαλία διαπιστώνει η έρευνα .
Αδυναμία να αναπτυχθούν αφού δε προχωρούν σε οικονομίες κλίμακας μεταξύ τους , κυρίως για τις μικρές , ενώ η παραγωγικότητα για μεσαίες επιχειρήσεις φτάνει τις 39.000€/ έτος σε αντίθεση με τις πολύ μικρές που φτάνουν μόλις τις 14.000€

Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι μεσαίες επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας ηγούνται στις εξαγωγές και στην αύξηση του παραγόμενου προϊόντος 
Οι περισσότερες ΜμΕ είναι υπερδανεισμένες και λόγο της κρίσης έπεσαν οι όγκοι τους με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στα δάνεια τους και να βρεθούν στο κόκκινο . Πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό υποστηρίζουν οι συντάκτες της μελέτης  ώστε να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξή τους !


 



 




 




 

Πηγή: Νίκος Υποφάντης