Κλείσιμο

Σύσταση και λειτουργία εταιρειών - Μία δύσκολη υπόθεση

Όσοι αποφασίζουν να αναμιχθούν με επιχειρήσεις, προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερους επιχειρηματικούς στόχους και να συγκεντρώσουν μεγαλύτερο κεφάλαιο, δημιουργούν ή συμμετέχουν σε εταιρείες.
 
Η αρχική αισιοδοξία επισκιάζει την πιθανότητα δημιουργίας προβλημάτων στο (κοντινό ή μακρινό) μέλλον. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν περνά απ’ το μυαλό του επίδοξου επιχειρηματία ότι μπορεί κατά τη λειτουργία της εταιρείας να δημιουργηθούν προβλήματα, αλλά ούτε καν μπορεί να φανταστεί το μέγεθος των προβλημάτων αυτών, όχι μόνον όσον αφορά στο επιχειρηματικό εγχείρημα, αλλά και στην προσωπική του ζωή.
 
Τα προβλήματα ξεκινούν απ’ το γεγονός ότι οι περισσότεροι “στήνουν” μια εταιρεία χωρίς να συμβουλευτούν εξειδικευμένους δικηγόρους. “Σερφάρουν” στο διαδίκτυο, λαμβάνουν αποσπασματικές πληροφορίες, που είναι δύσκολο να κατανοήσουν, αλλά και να συνθέσουν, και παίρνουν έτσι τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις. Δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα χωρίς ρίσκο.
 
Δεν είναι λίγες οι φορές, που η πραγματικότητα τους προσγειώνει απότομα. Και τότε βρίσκονται σε μια δίνη με προβλήματα, από την οποία είναι πολλές φορές εξαιρετικά δύσκολο να εξέλθουν.
 
Ο σύντομος οδηγός (ΕΔΩ)  έχει ως σκοπό να προσφέρει στον αναγνώστη χρήσιμες πληροφορίες, προκειμένου να κατανοήσει , αφενός μεν τη λειτουργία, αφετέρου δε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των εταιρικών τύπων στο ελληνικό νομικό σύστημα, ώστε να επιλέξει ένα εταιρικό τύπο που ταιριάζει στις ανάγκες του, παίρνοντας το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Αναδημοσίευση : inlaw.gr / Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου


 
Πηγή: skai.gr