Έρευνα: Οι τάσεις διακοπών, Αμερικανών και Ευρωπαίων, αυτό το καλοκαίρι

Περισσότεροι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα της ασφαλιστικής Generali Global Assistance σε 10.000 καταναλωτές σε 10 χώρες.

Βασικό συμπέρασμα της έρευνας ότι οι ταξιδιώτες θα επιλέξουν προορισμούς σε μικρότερες αποστάσεις από τον τόπο κατοικίας τους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών (66%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος το καλοκαίρι, από 61% το 2016.
Στους Ευρωπαίους, τουλάχιστον ένα ταξίδι θα πραγματοποιήσει το 63%, 9% περισσότεροι από το 2016.
Η μέση διάρκεια των θερινών διακοπών θα είναι 1,4 εβδομάδες για τους Αμερικανούς (από 1,7 εβδομάδες πέρυσι) και 1,9 εβδομάδες για τους Ευρωπαίους (από 2,4 εβδομάδες πέρυσι).
Ο διευθύνων σύμβουλος της Generali στη Βόρεια Αμερική, Chris Carnicelli, αποδίδει την μικρότερη διάρκεια διακοπών στη συρρίκνωση των προϋπολογισμών, κατά 20% κατά μέσο όρο σε 2.679 δολάρια στην Αμερική και κατά 14% σε 1.989 ευρώ στην Ευρώπη.

Από τις 10 χώρες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, μόνο στο Βέλγιο και στην Ελβετία η συντριπτική πλειονότητα των ταξιδιωτών ανέφερε ότι θα επιλέξει προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό.
Στην Αμερική, 4 στους 10 θα παραμείνουν εντός των ΗΠΑ. Στη Γαλλία το 63% θα κάνει εσωτερικό τουρισμό. Το ίδιο θα πράξει το 56% των Ιταλών και το 52% των Ισπανών.Διαφορετικές επιλογές διαπιστώνει η έρευνα και στον τύπο διακοπών μεταξύ Αμερικανών και Ευρωπαίων. Το 53% των Ευρωπαίων επιλέγει παραλία, ενώ το 46% θα περιηγηθεί σε αστικές περιοχές. Η παραλία είναι το δεύτερο αγαπημένο καλοκαιρινό σκηνικό των Αμερικανών, που ακολουθείται από τα βουνά και την εξοχή.
Από τις εθνικότητες που δήλωσαν ότι θα αποσυνδεθούν πλήρως από την εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών ξεχωρίζουν οι Βρετανοί, καθώς το 70% είπε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την εργασία στις διακοπές.Συνολικά, το 68% των Ευρωπαίων θέλει να απολαύσει τις διακοπές μακριά από τη δουλειά, ενώ το ίδιο δηλώνει μόλις το 56% των Αμερικανών.

Ένα άλλο εύρημα της έρευνας είναι ότι οι Αμερικανοί επιθυμούν διακοπές κοντά στη φύση, γι αυτό το 48% θα επιλέξει κάμπινγκ, έναντι μόλις 23% των Ευρωπαίων.
Επίσης, το 20% ανέφερε ότι έχει κάνει ένα οικολογικό ταξίδι έναντι μόλις 13% των Ευρωπαίων.

Αναδημοσίευση : tornosnews.gr
Πηγή: skai.gr