Σε εξέλιξη η μετατροπή της Κεντρικής Αγοράς Αθηνών σε επιχειρηματικό πάρκο ειδικού τύπου

Αύξηση της κερδοφορίας του το 2016, παρουσιάζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας όπως αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνη Παπαδεράκη στις εγκαταστάσεις του οργανισμού.
Η διευθύνουσα σύμβουλος Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου, ανέφερε ότι η αύξηση της κεδροφορίας είναι αποτέλεσμα του νέου σχεδιασμού της διοίκησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων, σε στενή συνεργασία με τους εμπόρους, με βασικό άξονα την αποτελεσματικότερη διαχείριση οργανικών και ανακυκλώσιμων.

Επίσης αναφέρθηκε στις σχεδιαζόμενες δράσεις για την ενδυνάμωση της εμπορικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της εθνικής πολιτικής εξαγωγών στον τομέα των νωπών αγροδιατροφικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων ψυκτικών χώρων, στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών υπηρεσιών και δράσεων, στη δημιουργία άξονα συνεργασίας μεταξύ των τριών κεντρικών αγορών, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και στην ανακαίνιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων δομών για τη διεύρυνση της αγοράς και την ένταξη νέων επιχειρήσεων και κατηγοριών προϊόντων.

Ειδική αναφορά έγινε και στην μετατροπή του χώρου της ΚΑΑ σε επιχειρηματικό πάρκο ειδικού τύπου, που βρίσκεται ήδη σε φάση υλοποίησης, και θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και τις εγκαταστημένες σε αυτόν επιχειρήσεις.

Αναδημοσίευση : paseges.gr
Πηγή: skai.gr