Η κατάργηση του μειωμένου φόρου στα ποτά αρνητική για την τουριστική οικονομία των Δωδεκανήσων

Με αντιπροσωπεία εμπόρων και εισαγωγέων οινοπνευματωδών ποτών της Ρόδου, συναντήθηκε χθες, Δευτέρα 16 Μαΐου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ενημέρωσαν τον βουλευτή για τα προβλήματα και τις ενδεχόμενες οικονομικές συνέπειες που θα δημιουργήσει στην αγορά της Δωδεκανήσου η πιθανή κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Οινοπνευματωδών Ποτών.

Τυχόν κατάργηση του ειδικού αυτού φόρου, του μετέφεραν, θα επηρεάσει αρνητικά ολόκληρη την τουριστική οικονομία με έμμεσες επιπτώσεις και στην απασχόληση αλλά και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της.
Ο κ. Γάκης δεσμεύτηκε ν’ αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες και ότι θα εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά περιθώρια στη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή ώστε να αποτραπεί η κατάργησή του.

«Η κατάργηση του μειωμένου αυτού φόρου είναι αντικείμενο μάχης για να μην ισχύσει ή έστω να πάει πιο πίσω» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου ο κ. Γάκης, αναφέροντας ότι υπάρχει μια φημολογία για αλλαγή στη χρονολογία εφαρμογή της, κατά πάσα πιθανότητα το 2018.

«Ως τότε, είπε, πολλά μπορεί να αλλάξουν».

Aναδημοσίευση : paseges.gr
Πηγή: skai.gr