Ρωσικός τουρισμός: Οι t.o's σταμάτησαν τα ταξίδια στην Τουρκία

Αυτό, δήλωσε, αποτελεί ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην τουριστική βιομηχανία της Ρωσίας, καθώς μετά την Αίγυπτο αναγκάζεται να διακόψει και την αγορά της Τουρκίας, που ήταν η κύρια αγορά των Ρώσων τουριστών τα τελευταία 13 χρόνια.
Το 2014 επισκέφθηκαν τη γειτονική χώρα 3,3 εκατ. τουρίστες, ενώ πριν από τις πτωχεύσεις τουριστικών οργανισμών η Τουρκία φιλοξενούσε πάνω από 5 εκατ. Ρώσους τουρίστες.Η εξερχόμενη ρωσική τουριστική αγορά είναι αδύνατο να υπάρξει χωρίς την Τουρκία, είπε χαρακτηριστικά η κυρία Turina.Η Τουρκία ήταν η εναλλακτική λύση για τους Ρώσους που επρόκειτο να ταξιδέψουν αυτήν την εποχή στην Αίγυπτο. Η Τουρκία έχει ανοιχτά το χειμώνα 5άστερα ξενοδοχεία με πισίνες και σπα και πλέον υπάρχει έντονος προβληματισμός στους τουρ οπερέιτορ για τις κρατήσεις που υπάρχουν.Και το χειρότερο, όπως λέει η κυρία Turina: Οι Ρώσοι τώρα δεν έχουν διάθεση να ταξιδέψουν ούτε καν μέσα στη χώρα τους, οδηγώντας σε καταστροφή τους οργανωτές ταξιδιών.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συνέστησε τους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία για τουριστικούς σκοπούς, καθώς η τρομοκρατική απειλή είναι ίδια με την Αίγυπτο.Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι υπάρχουν στην Τουρκία περίπου 10.000 Ρώσοι τουρίστες. Οι περισσότεροι επρόκειτο να πάνε στην Αίγυπτο, αλλά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο ρωσικό Airbus "μετατοπίστηκαν" στην Τουρκία.

Αναδημοσίευση : tornosnews.gr / Γιάννης Παπαδόπουλος
Πηγή: skai.gr