Τα νέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Στην «τελική» το συνέδριο για την αγροτική επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ” και τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας στις 4 και 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Ζάππειο Μέγαρο, με θέμα: “Οι αγρότες και οι οργανώσεις τους επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας”.

 
Στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου θα παρουσιαστούν εισηγήσεις από σημαντικές προσωπικότητες του αγροτικού και συνεταιριστικού τομέα της Ελλάδας και της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της COGECA κ. Christian Pèes, ενώ θα παρέμβουν με μηνύματά τους, ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ κ. Phil Hogan, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Gianni Pittella, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας κα Mairead McGuinness, ο Ευρωβουλευτής, Μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τέως Υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας κ. Paolo de Castro, κ.α.
Δεκαεννιά καταξιωμένοι ομιλητές από διαφορετικούς κλάδους θα δώσουν το παρόν στο Συνέδριο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες των κ.κ. Παναγιώτη Πεβερέτου, Πρόεδρου του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Αναστάσιου Χανιώτη, Διευθυντή Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών και Αξιολογήσεων Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βασίλη Παρόλα Διευθυντή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσπρωτίας και Χρήστου Τσιχήτα, Προέδρου της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης. Οι παράγοντες που επιδρούν στις εκροές και τις εισροές της γεωργικής παραγωγής θα αναπτυχθούν από τον Καθηγητή Δ. Σκούρα, ενώ το πλαίσιο διαμόρφωσης εθνικού σχεδίου δράσης για την Ελληνική Γεωργία και οι προτεραιότητες για τη στήριξη της αγροτικής δραστηριότητας θα αναπτυχθούν από τους κ.κ. Ε. Τσιφόρου και Β. Κάππα.
Ξεχωριστή σημασία αποκτά η εισήγηση του Καθηγητή Δ. Κασσαβέτη για το νέο νόμο-πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών, αλλά και οι αναφορές στα εργαλεία ενδυνάμωσης της αγροτικής επιχειρηματικότητας που θα αναπτύξουν οι κ.κ. Ι. Χανιωτάκης, Γ. Καρέτσος, Φ. Χατζηπαπαδόπουλος και Γ. Κορμέντζας.
Επιτυχημένο παράδειγμα καινοτομίας συνεταιριστικής επιχείρησης θα παρουσιάσει ο κ. Μίλτος Σταυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών, ενώ ο κ. Gennaro Sicolo, Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Ελαιοκαλλιεργητών της Ιταλίας, θα αναφερθεί στη σημασία της ιχνηλασιμότητας για την αγορά.
Από την πλευρά των ευρωπαϊκών οργανώσεων των αγροτών ενδιαφέρον, επίσης, αποκτά η εισήγηση του κ. Paulo Gouveia, Διευθυντή Γενικών Υποθέσεων των COPA – COGECA για τις πρόσφατες εξελίξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, αλλά και η παρέμβαση του κ. Gabriel Trenzando Falcon για τη συμβολή της καινοτομίας στις προκλήσεις της διεθνούς αγοράς.
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και να δηλώσετε συμμετοχή : https://congress.c-gaia.gr/congress/
Παράλληλα, στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου θα φιλοξενηθεί έκθεση αγροτικών προϊόντων από συνεταιριστικές επιχειρήσεις παραγωγής και μεταποίησης.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2130187300 (κα Ε. Πολυμενάκου), είτε να στείλετε email στο marketing@c-gaia.gr 

Πηγή: paseges.gr


 
Ανακοίνωση της ΚΕΟΣΟΕ για την προτεινόμενη τροπολογία κατάργησης του Ε.Φ.Κ στο κρασί
13.12.2018, 16:56
Στα σκαριά το εθνικό επαγγελματικό ταμείο για δύο εκατομμύρια μισθωτούς
Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ κοινωνικών εταίρων, εργοδοτικών οργανώσεων και ΓΣΕΕ...
13.12.2018, 16:50
Εορταστικό Ωράριο Χριστουγέννων - 2018
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 ξεκινά το εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με την...
10.12.2018, 18:13
Επιδότηση εισφορών μισθωτών του ιδιωτικού τομέα ηλικίας έως 25 ετών
10.12.2018, 18:00
Με τη βούλα του ΣτΕ τα POS σε δικηγόρους, γιατρούς και ελεύθερους επαγγελματίες
Με τη βούλα του Συμβουλίου Επικρατείας οφείλουν να διαθέτουν μηχάνημα πληρωμής μέσω κάρτας (POS) δικηγόροι...
07.12.2018, 12:19
Λύση Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας (ΙΚΕ)
Το νέο εταιρικό μόρφωμα της ΙΚΕ/ Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας, προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το ν.
05.12.2018, 15:03
Η πρώτη απόφαση κατά του Airbnb-«Μπλόκο» στη μίσθωση και αποζημίωση στους άλλους ενοίκους
Δικαστική απόφαση που απαγορεύει τη βραχυχρόνια µίσθωση παραθεριστικής βίλας, µέσω πλατφόρµας τύπου Airbnb...
04.12.2018, 13:32
Γλιτώνουν το τέλος επιτηδεύµατος τα «παγωμένα» µπλοκάκια-Η διαδικασία
Τη δυνατότητα να γλιτώσουν από το τέλος επιτηδεύματος ή να πληρώσουν μικρότερο τέλος για τη χρήση του 2018...
29.11.2018, 18:13
Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις όταν δεν αλλάζει ο φόρος
29.11.2018, 18:11
Νομοσχέδιο: Θεματικός τουρισμός- Οι αλλαγές στα τουριστικά γραφεία, ΠΟΤΑ, καταλύματα
26.11.2018, 18:54

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 10  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.