Δίκτυο Επιχειρηματιών Πανδρόσου, “Agora of Pandrossou”

Ένας παραδοσιακός πεζόδρομος που συνδέει την Μητρόπολη Αθηνών με το τζαμί Τζισταράκη στο Μοναστηράκι η οδός Πανδρόσου, αποτελεί όπως και η περιοχή γύρω από αυτήν, ένα σταυροδρόμι 'εποχών΄και πολιτισμών.
Με αφετηρία τον ενθουσιασμό μια άτυπη ομάδα επιχειρηματιών προχώρησε το 2012 σε μία πρωτοβουλία προβολής του δρόμου. Το Pandrosos Street Market επέδειξε, σε συνεργασία με την δημόσια και ιδιωτική πρωτοβουλία, έντονη δραστηριότητα σε ποικίλους τομείς (πολιτιστικές εκδηλώσεις , εξωραϊσμός περιοχής με ομαδική εργασία, τουριστική προβολή, εκπαιδευτικές και φιλανθρωπικές δράσεις).
Ως άτυπη ομάδα, έγινε μέλος της διαδικτυακής πλατφόρμας ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων για ομάδες πολιτών, συμμετείχε ενεργά στο Δίκτυο Συνεργατών της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών φιλοξένησε την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του διεθνούς συνεδρίου TBEX Europe 2014.
Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, ή άτυπη ομάδα, μετεξελίσσεται και αποκτά νομική υπόσταση, δημιουργώντας τον ''Σύλλογο Επιχειρηματιών και Φίλων Περιοχής Πανδρόσου'' και την κατάρτιση ενός Σχεδίου Δράσης Συνεργατικού Σχηματισμού (Δικτύου).

Το Δίκτυο, μεταξύ άλλων, στοχεύει :
• στην ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα
• στη σύνδεση λαών, τεχνών και πολιτισμών
• στη προαγωγή της γνώσης γύρω από παραδοσιακά ελληνικά επαγγέλματα
• στο συμμετοχικό σχεδιασμό και λήψη αποφάσεων
• στη συμβολή δημιουργίας κοινής ταυτότητας για την τοπική αγορά (street branding) και για την πόλη της Αθήνας (city branding)
• στη δικτύωση και συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία και κοινωνία των πολιτών
• στη δικτύωση και συνομιλία με αντίστοιχες εμπορικές οδούς ελληνικών πόλεων και ευρωπαϊκών κρατών
• στη δικτύωση και συνεργασία με το δημόσιο τομέα.

Όπως περιγράφεται και στη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία και η συνένωση δυνάμεων είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουν οι μικρές επιχειρήσεις σήμερα τον ανταγωνισμό. Στο πλαίσιο αυτό το Δίκτυο θα «αγκαλιάσει» όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής ώστε να ζουν και να εργάζονται σε μια ζωντανή, όμορφη και καθαρή περιοχή. Σε ένα σταθερό πόλο έλξης επισκεπτών και κατοίκων της Αθήνας.
 
Πηγή: skai.gr