Κλείσιμο

Η νέα εποχή στις πληρωμές μέσω κινητού παρουσιάστηκε στην ημερίδα της Warply,για τα “Mobile Payments”

H Warply, η κορυφαία ελληνική εταιρεία Mobile Marketing και CRM – διοργάνωσε με επιτυχία την ημερίδα με τίτλο “Mobile payments” που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του INNOVATHENS, του Κόμβου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μαρκίδης και είχε σαν κεντρικό θέμα τις καινοτόμες υπηρεσίες πληρωμών και αγορών από το κινητό τηλέφωνο. 

Πυρήνα αποτέλεσε η συζήτηση μεταξύ βασικών "παιχτών" της αγοράς - για τις τάσεις της αγοράς στις ηλεκτρονικές πληρωμές μέσω κινητών. Οι ομιλητές, Βασίλης Κουτσούμπας από First Data, Γεράσιμος Λιβιεράτος από i-Square, Θωμάς Φιλίππου από Vodafone, Κωνσταντίνος Φρυδάκης από Τράπεζα Πειραιώς, Αντίγονος Παπαδόπουλος από Eurobank και Γιάννης Δοξαράς της Warply, παρουσίασαν και σχολίασαν τις νέες τεχνολογικές πλατφόρμες και τις προκλήσεις που θέτουν τα mobile payments, αλλά και τις ενέργειες και την τοποθέτησή των μεγάλων εταιρειών στην επερχόμενη πραγματικότητα. 

Από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, είναι και ο αριθμός των χρεωστικών καρτών παγκοσμίως που ανέρχεται περίπου στα 10 εκατομμύρια*, σχεδόν όσες και οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας, ενώ οι ανέπαφες συναλλαγές φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα των επόμενων χρόνων, για την παγκόσμια αγορά αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα, κυρίως λόγω δύο βασικών πυλώνων: της διαφάνειας και της πρόσβασης σε δεδομένα καταναλωτικών συμπεριφορών.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι οι κάτοχοι smartphones που είναι ταυτόχρονα και χρήστες mobile apps, είθισται να έχουν τέσσερις (4) φορές μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα να ξοδέψουν, ενώ πολύ σημαντικό για την αύξηση χρήσης καρτών και των mobile app για πληρωμές/αγορές είναι η παροχή κινήτρων μέσω προσφορών, κουπονιών, bonus points,  κα. που συνδέουν τον καταναλωτή και με το offline point of sale. 

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ενώ οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως για το 2013 ανέρχονται σε 235$ δις, το 2017 θα φτάσουν τα 721$ δις. Όπως δήλωσε και ο CEO και Ιδρυτής της Warply, Γιάννης Δοξαράς: “από όλα τα στοιχεία και τις έρευνες, αποδεικνύεται ότι το mobile θα κυριαρχήσει πολύ σύντομα και στην Ελλάδα στις υπηρεσίες πληρωμών και στην καλούμενη διαδρομή προς το ταμείο - κυρίως λόγω των φιλικών προς το χρήστη διαδικασιών. Για το λόγο αυτό στη Warply θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να πρωτοπορούμε, σε νέες καινοτόμες υπηρεσίες για mobile πληρωμές, αγορές, εκπτωτικά κουπόνια και έρευνες καταναλωτή”.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.warp.ly.

Πηγή: skai.gr