Tripinview.com: Ελληνική καινοτομία για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου

Η πρώτη επίσημη έκδοση της διαδικτυακής πλατφόρμας tripinview είναι ήδη διαθέσιμη στο www.tripinview.com, παρουσιάζοντας όλη την Ελληνική ακτογραμμή, ενώ έως το τέλος του έτους θα παρουσιάζει τις ακτογραμμές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Μάλτας και της Ιταλίας.

Το tripinview είναι μία καινοτόμος πλατφόρμα, σε παγκόσμιο επίπεδο και προσφέρει, για πρώτη φορά, γεωδαιτημένα (geo-tagged) εναέρια videos και αεροφωτογραφίες από ελικόπτερο, που προβάλλονται πάνω σε χάρτη, ενώ το οπτικό υλικό συνοδεύεται από χρήσιμες πληροφορίες και από πρωτότυπη μουσική.

Με την χρήση των εργαλείων αναζήτησης ο επισκέπτης του www.tripinview.com έχει την δυνατότητα να «πετάξει» πάνω από τους παραθαλάσσιους προορισμούς που τον ενδιαφέρουν, να εξερευνήσει την ευρύτερη περιοχή, να ανακαλύψει και να δει τα ξενοδοχεία της περιοχής, όπως ακριβώς είναι.

Η ομάδα του tripinview έχει ήδη ολοκληρώσει την κινηματογράφηση και την φωτογράφιση με ελικόπτερο των ακτογραμμών της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Μάλτας και της Ιταλίας και σύντομα ολοκληρώνεται η Τουρκία και η Κροατία, που θα παρουσιαστούν στην επόμενη έκδοση της πλατφόρμας.

Στην πρώτη επίσημη έκδοση του tripinview, έχουν προστεθεί πολλές νέες δυνατότητες οι οποίες επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τις ακτογραμμές με έναν ευχάριστο τρόπο. Μεταξύ άλλων έχουν προστεθεί:

Area Scan: Για αυτούς που δεν γνωρίζουν το ακριβές όνομα μίας περιοχής μπορούν να «σαρώσουν» (scan) μία μεγαλύτερη περιοχή, λαμβάνοντας αποτελέσματα για την ευρύτερη γεωγραφική έκταση. Φυσικά, αν ο επισκέπτης του tripinview γνωρίζει την περιοχή που θέλει να επισκεφθεί, αρκεί να χρησιμοποιήσει την κλασσική αναζήτηση ή να επιλέξει την περιοχή μέσω του καταλόγου. Γράφοντας το όνομα του προορισμού θα δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, Video και πληροφορίες.

Useful Data: Για κάθε περιοχή υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως γεωγραφικές, ιστορικές και μετεωρολογικές, καθώς και πληροφορίες ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε ταξιδιώτη. Για παράδειγμα οι κάτοχοι σκαφών θα βρουν τα αγκυροβόλια της περιοχής, ενώ οι λάτρεις των θαλάσσιων αθλημάτων θα βρουν στοιχεία για την μέση ηλιοφάνεια ή την ταχύτητα του ανέμου ανά εποχή κι έτσι θα μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα τις διακοπές τους.

Personalized Photo Collections: Με μία απλή διαδικασία εγγραφής (email ή facebook) ο κάθε χρήστης μπορεί να δημιουργήσει τις δικές του συλλογές φωτογραφιών, με φωτογραφίες από το tripinview και να τις μοιραστεί στα Social Media της επιλογής του.

Η επίσημη έκδοση του Tripinview παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην TBEX, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου και είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο για τους ταξιδιωτικούς Bloggers. Επίσης, στις 4 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε στην έκθεση Web Summit, μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογικών startup στον κόσμο.

Σε επόμενες εκδόσεις του το Tripinview θα παρουσιάσει οπτικό περιεχόμενο και πληροφορίες για χειμερινούς προορισμούς, ποτάμια, λίμνες, μεγάλες πόλεις και άλλα σημεία ενδιαφέροντος για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου

Πηγή: infocom.gr

Πηγή: skai.gr