Follow Όλοι Μαζί Μπορούμε on Facebook

BLOGS


09.05.2016

Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο

Η κυβέρνηση έχει ακόμη μερικά βήματα, δύσκολα όσο και τα προηγούμενα, μέχρις ότου κλείσει μια οδυνηρή και επικίνδυνη περίοδο νέας αστάθειας στην οικονομία.

20.04.2016

Το πλεόνασμα και οι καθημαγμένοι

Δυσκολεύομαι να βάλω δίπλα δίπλα τα εξής δύο γεγονότα.

19.04.2016

Οταν δεν πιστεύεις σ’ αυτό που κάνεις

Υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά (και πολύ πραγματικά) εμπόδια σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των κυβερνητικών πολιτικών. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η αλυσίδα των αντιφάσεων.

11.04.2016

Το ελληνικό χρέος και πέντε κρίσιμα τεστ

Εχουμε ξεχάσει γιατί, αρχικώς τουλάχιστον, μπήκαμε σε πρόγραμμα σταθεροποίησης. Η αιτία, τέτοιες μέρες την άνοιξη 2010, ήταν ότι οι αγορές κεφαλαίων απέσυραν την εμπιστοσύνη τους στο ελληνικό κράτος.

01.02.2016

Για να βγούμε από την κρίση πρέπει...

Μόνο ένα κύμα σημαντικών, σταθερών και μεγάλων ξένων επενδύσεων θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Χρειαζόμαστε «πακτωλό» κεφαλαίων για να κατακτήσουμε υψηλούς ρυθμούς ΑΕΠ, πάνω από 4%. Ωστε να απορροφήσουμε τη ζημιά που προκάλεσαν η οικονομική κρίση και η έλλειψη κρίσης πολιτικών και πολιτών.

23.09.2015

Ο χρόνος και το χρήμα

​«Χρόνου φείδου» έλεγε ο Χίλων πριν από 2,5 χιλιάδες χρόνια, αλλά ο πρωθυπουργός δεν δείχνει να συμμερίζεται την προτροπή. Τουλάχιστον όχι με την ίδια προσήλωση που δείχνει στην αξιοποίηση του πολιτικού καιροσκοπισμού.

04.09.2015

Η πολύτιμη τεχνική βοήθεια του Μνημονίου

«Εκείνο που επιβάλλεται για να υπάρξει μια πιο δίκαιη κοινωνία είναι να βελτιώσει η Ελλάδα τον σχεδιασμό του συστήματος της κοινωνικής πρόνοιας που διαθέτει, ώστε να υπάρχει ένα γνήσιο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας το οποίο θα διοχετεύει με στοχοθετημένο τρόπο τους πενιχρούς πόρους σε εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

27.07.2015

Σενάριο - οδηγός για την τρίτη δανειακή σύμβαση

Μετά την καταστροφική περίοδο επώασης του ρεαλιστικού συμβιβασμού, η χώρα ταλαιπωρείται από τις ενδοπαραταξιακές διενέξεις μιας πολυμήχανης αριστεράς, η οποία κατορθώνει, αν και μειοψηφία στο Κοινοβούλιο, να διατηρεί την ηγεμονία επί των πολιτικών εξελίξεων.

13.07.2015

Η πολυτέλεια της απραξίας τελειώνει σήμερα

Χάσαμε δώδεκα μήνες. Πολιτικοί αλλά και ψηφοφόροι, αρνούμαστε συστηματικά να κάνουμε το σωστό στην κατάλληλη στιγμή. Καθυστερούμε, σε κάθε κρίσιμη καμπή, με τρόπο που προδίδει την ανικανότητα της χώρας να κυβερνηθεί έξυπνα και αποτελεσματικά.

20.01.2015

Ρευστότητα και εγγυήσεις

19.01.2015

Τα «καπρίτσια μιας κυρίας» και η ασφάλεια του χρήματος

Οπως ίσως θυμάστε, ο πρώην διοικητής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Μπεν Μπερνάνκε, είχε πει ότι «το πέταγμα μιας πεταλούδας στη Βραζιλία μπορεί να έχει τεράστια επίπτωση στον Ειρηνικό Ωκεανό».

05.01.2015

Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

Tο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δεν μπορεί να είναι η αποφυγή μιας αναμενόμενης καταστροφής. Δεν πρέπει να δεχθούμε πως έπειτα από 66 μήνες λιτότητας και προσαρμογών, δεν πετύχαμε τίποτε!

02.12.2013

Η δεύτερη δοκιμασία για μια κυβέρνηση Τσίπρα

Αν ο «πανικός του χρήματος» θα είναι η μία, εξαιρετικά ισχυρή, δοκιμασία για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα, η «σύγκρουση με ταξικά συνδικάτα» θα είναι το δεύτερο, ταυτόχρονο και εξίσου συνταρακτικό μέτωπο.

25.11.2013

Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αύριο πρωθυπουργός

Μια ρεαλιστική εικόνα των πρώτων 100 ημερών σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

12.11.2013

Εχασαν και οι δύο μία σπουδαία ευκαιρία

Είχα την αφέλεια να πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί στη Βουλή, όσα διατύπωσε μιλώντας στο Τέξας. Πίστευα δηλαδή ότι η τοποθέτησή του στο Οστιν, αποτελούσε μέρος ενός δουλεμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου. Ενα σχέδιο που θα επιτρέψει, τελικά, στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την προοπτική διακυβέρνησης.

01.11.2013

Πόσα δισ. θα δώσετε;

Τι μέγεθος κράτους θέλουμε; Αν μεταφράσω τα όσα λέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε δισεκατομμύρια, θα μπορούσα να κατατάξω και τις μεταξύ τους διαφορές.

18.10.2013

Προσοχή, αδιέξοδο

Πολλοί, μεταξύ των πραγματικών φορολογουμένων, θαυμάζουν την πολιτική αντοχή και επίδοση του Αντώνη Σαμαρά. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αντιμετώπισε με επιτυχία τρεις απειλές, που θα μπορούσαν να τον είχαν απομακρύνει από την πρωθυπουργία.

01.10.2013

Η Ελλάδα των άκρων

Η μεταδικτατορική Πολιτεία, από την 25η Ιουλίου 1974 και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013, υπήρξε σε υπερβολικό βαθμό ανεκτική...

  • 1
  • 2