Follow SKAI.gr on Facebook

BLOGS


02.12.2013

Η δεύτερη δοκιμασία για μια κυβέρνηση Τσίπρα

Αν ο «πανικός του χρήματος» θα είναι η μία, εξαιρετικά ισχυρή, δοκιμασία για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Τσίπρα, η «σύγκρουση με ταξικά συνδικάτα» θα είναι το δεύτερο, ταυτόχρονο και εξίσου συνταρακτικό μέτωπο.

25.11.2013

Αν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αύριο πρωθυπουργός

Μια ρεαλιστική εικόνα των πρώτων 100 ημερών σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

12.11.2013

Εχασαν και οι δύο μία σπουδαία ευκαιρία

Είχα την αφέλεια να πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας θα υπερασπιστεί στη Βουλή, όσα διατύπωσε μιλώντας στο Τέξας. Πίστευα δηλαδή ότι η τοποθέτησή του στο Οστιν, αποτελούσε μέρος ενός δουλεμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου. Ενα σχέδιο που θα επιτρέψει, τελικά, στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την προοπτική διακυβέρνησης.

01.11.2013

Πόσα δισ. θα δώσετε;

Τι μέγεθος κράτους θέλουμε; Αν μεταφράσω τα όσα λέγουν οι πολιτικοί αρχηγοί σε δισεκατομμύρια, θα μπορούσα να κατατάξω και τις μεταξύ τους διαφορές.

18.10.2013

Προσοχή, αδιέξοδο

Πολλοί, μεταξύ των πραγματικών φορολογουμένων, θαυμάζουν την πολιτική αντοχή και επίδοση του Αντώνη Σαμαρά. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα αντιμετώπισε με επιτυχία τρεις απειλές, που θα μπορούσαν να τον είχαν απομακρύνει από την πρωθυπουργία.

01.10.2013

Η Ελλάδα των άκρων

Η μεταδικτατορική Πολιτεία, από την 25η Ιουλίου 1974 και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013, υπήρξε σε υπερβολικό βαθμό ανεκτική...

13.09.2013

Ενοχλητικές αντιπαραθέσεις

Υπάρχει ένα σοβαρό ελάττωμα στη δημόσια συζήτηση. Προτιμούμε να μην αναφερόμαστε σε θέματα που ενοχλούν. Το εμπεδώσαμε στη χούντα, όταν έπρεπε να χαμηλώνεις τη φωνή πριν αναφερθείς σε «ανατρεπτικά» ζητήματα.

22.07.2013

Η Ελλάδα χρειάζεται θαρραλέες αποφάσεις

Ο μεγάλος κίνδυνος παραμένει η πολιτική αναταραχή. Αυτή τη φορά πάντως, η Ελλάδα δεν είναι μοναχή.

04.07.2013

Τι (ακριβώς) κάνει το ΤΧΣ;

Λίγα γνωρίζουν οι Ελληνες και άλλοι Ευρωπαίοι πολίτες για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Κι ας τους εκπροσωπεί ως μετόχους από υποχρέωση.

27.06.2013

Χωρίς τρόικα

Μας μένει ένας χρόνος για να προετοιμάσουμε την απεξάρτησή μας από την τόσο απαραίτητη συμβολή της τρόικας. Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά μπορεί να είναι επαρκής. Προσέξτε ένα παράδειγμα όσων πρέπει να γίνουν.

25.06.2013

Ανάγκη για συστηματική αναδιάρθρωση, τώρα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την ανάγκη μιας μεγάλης και συστηματικής αναδιάρθρωσης του κράτους. Η νέα κυβέρνηση, αν και αποτελείται από τα «παλαιά κόμματα» πρέπει να κερδίσει τη μάχη που τόσο συχνά στο παρελθόν είχε χαθεί.

21.06.2013

Σκληρή δουλειά αντί των εκλογών

Η παρούσα Βουλή πρέπει να μείνει στη θέση της μέχρι, τουλάχιστον, τη συνταγματική δοκιμασία που θα αποτελέσει η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Μέχρι τότε, άλλωστε, θα έχουμε υπερβεί τα ασφυκτικά όρια του Μνημονίου και θα έχουμε αποχαιρετήσει την τρόικα. Η σωτηρία του τόπου χρειάζεται χρόνο και σκληρή δουλειά, όχι εκλογές και πολιτικολογία.

20.06.2013

Τι διδάσκει η Βραζιλία

Η αριστερή κυβέρνηση της κ. Ντίλμα Ρουσέφ αντιμετωπίζει τώρα τις καταστρεπτικές συνέπειες από την εγκατάλειψη της φιλικής προς τις αγορές πολιτικής του προκατόχου της. Οι Βραζιλιάνοι πληρώνουν φόρο εισοδήματος 36%, το υψηλότερο ποσοστό σε κράτος που δεν ανήκει στον αναπτυγμένο κόσμο.

17.06.2013

H φορολογική ανατροπή

Η μείωση, έστω μικρή και σταδιακή, του βάρους των φόρων αποτελεί την προτεραιότητα των σχεδιαστών του προγράμματος προσαρμογής, ως ανταπόδοση στην τεράστια προσπάθεια που απαίτησε η σταθεροποίηση των βασικών ελλειμμάτων.

13.06.2013

Η πολύ δύσκολη αναδιοργάνωση

Είναι βαρύ να κλείνει μια επιχείρηση. Χάνονται ικανότητες ανθρώπων. Χάνεται κεφάλαιο. Και όμως, επιχειρήσεις κλείνουν συνέχεια, κυρίως γιατί δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό...

10.06.2013

Οι επιτυχίες, τα λάθη και η ανησυχία των ελεγκτών για το μέλλον

Η Εκθεση Ελέγχου του ΔΝΤ ήταν αφορμή να επαναληφθεί η «συζήτηση κωφών» περί της «λάθος πολιτικής».

13.03.2013

2013: κίνδυνος ανευθυνότητας

Υπάρχουν ελπίδες αναστροφής των αρνητικών εξελίξεων στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Κάποιοι δείκτες μπορεί να γυρίσουν θετικοί το τρίτο τρίμηνο, άλλοι το τέταρτο. Προφανώς η βελτίωση έρχεται ως αποτέλεσμα των περικοπών, της λιτότητας και, τελικά, της ύφεσης.

13.03.2013

Νέα εθνική πλατφόρμα

Οφείλεται η ύφεση στη λιτότητα; Προφανώς! Μπορούσε να προσαρμοστεί η οικονομία με άλλον τρόπο, π.χ. απομείωση του χρέους, ώστε να μη χρειάζεται μια τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή; Αμφίβολο! Τα ερωτήματα αυτά δεν έχουν φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων.

  • 1
  • 2

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΠΟΡΕΙΑ

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ Λ. ΒΑΣ. ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ, Λ. ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΣΕΚΕΡΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Μποτιλιάρισμα

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΤΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΛΙΜΟΥ (καμία μεταβολή)