Πολυεργαλείο

Burgman σημαίνει άνθρωπος της πόλης, και το νέο Suzuki Burgman 200 ήρθε για να μεγαλώσει την οικογένεια Burgman.

Πρόκειται για ένα πραγματικό πολυεργαλείο για την καθημερινή μετακίνηση, με όμορφη σχεδίαση, αεροδυναμικές γραμμές, μεγάλα φωτιστικά σώματα, που είναι δύσκολο να περάσει απαρατήρητο.

Η αναπαυτική σέλλα σε συνδυασμό με τον προστατευτικό ανεμοθώρακα κάνουν την οδήγηση πραγματική απόλαυση.

Ο κινητήρας είναι τελευταίας τεχνολογίας , καλύπτει τις προδιαγραφές euro3 και αποδίδει 18,4 ίππους στις 8.000 στ.α.λ.Η τροφοδοσία καυσίμου γίνεται με ψεκασμό ,οι τροχοί είναι εφοδιασμένοι με δισκόπλακες και το φρενάρισμα επιτυνχάνεται με τον συνδιασμό της εμπρός και πίσω δαγκάνας.

Το βάρος ανέρχεται στα 149 κιλά και η κατανάλωση κυμαίνεται στα 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Ο μεγάλος αποθηκευτικός του χώρος είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι, τόσο για να μεταφέρεις τα απαραίτητα πράγματα στο χώρο εργασίας σου όσο και για τις καθημερινές σου ανάγκες. Εξίσου πρακτικά είναι τα ντουλαπάκια για τα μικροαντικείμενα.

Η όψη είναι επιθετική, με σχήμα V το μεγάλο μπροστινό φως. Η προστασία της ζελατίνας είναι καλή και δεν αφήνει περιθώρια για αρνητικά σχόλια.

Σεβαστές είναι οι διαστάσεις της σέλας που αναλογούν στον συνεπιβάτη, ο οποίος κρατιέται σωστά από τις χειρολαβές κι έχει τα κάτω άκρα του σε φυσιολογική γωνία.Το ταμπλό των οργάνων είναι ευανάγνωστο και το καντράν επιλογής ενδείξεων πρακτικό στη χρήση του.

Οι καθρέφτες είναι τοποθετημένοι στη σωστή θέση και παρέχουν καλό οπτικό πεδίο. Τέλος, τα φώτα του είναι ισχυρά κι ενισχύουν την ασφάλεια του οδηγού κατά τη νυχτερινή οδήγηση.

H θέση οδήγησης είναι άνετη και η απόσταση του οδηγού από το τιμόνι αυτή που πρέπει για σωστό τρόπο οδήγησης. Το σασί και τα φρένα είναι όλα τα νέα και πιο αποτελεσματικά.

Στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, τις επιβραδύνσεις και τις κλίσεις στις ανοιχτές στροφές, η ευστάθεια του Suzuki είναι υποδειγματική, χωρίς να εμφανίζει ταλαντώσεις ή κουνήματα που να αυξάνουν τον καρδιακό σου παλμό. Μέσα στην πόλη, όπου κυρίως θα κινηθεί το Burgman, αποτελεί έναν αληθινό σωτήρα, εφόσον επιταχύνεις, ελίσσεσαι και φρενάρεις με ευκολία και ασφάλεια.

Ένας τομέας όπου τα σκούτερ της Suzuki κατάφερναν να σε εντυπωσιάζουν πάντα ήταν τα φρένα. Το 200άρι δεν αποτελεί εξαίρεση στην οικογένεια Burgman.

Βασικό ατού των φρένων του αποτελεί τόσο η ισχύς τους όσο και η πολύ καλή αίσθησή τους. Φρενάρεις ισχυρά έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης, σε βαθμό που νιώθεις άψογα το δάγκωμα της δαγκάνας, όπως επίσης την πρόσφυση του ελαστικού, αποφεύγοντας κατ' αυτό τον τρόπο το ανεπιθύμητο μπλοκάρισμα των τροχών.

Με τιμή μόλις 3.995 ευρώ, το νέο Burgman 200 αποτελεί ίσως την καλύτερη πρόταση στην κατηγορία των scooter μεσαίου κυβισμού.
Πηγή: skai.gr