Kia Sportage 48V Hybrid. Υβριδική τεχνολογία με την 7ετή εγγύηση της Kia

Γιατί να συμβιβάζεσαι με ένα μεγάλο SUV που είναι αργό, ενώ παράλληλα έχει αυξημένο κόστος κτήσης και χρήσης;

Με τη 48 βολτη υβριδική τεχνολογία της Kia που διαθέτει το νέο Sportage 48V Hybrid μπορείς να συνδυάζεις την άνεση με υψηλές επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου έως 10%. Επιπλέον, ως υβριδικό SUV έχει κατά 50% μειωμένο Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας. Και όλα αυτά, με την απαράμιλλη 7ετή εργοστασιακή εγγύηση της Kia.

Ανακάλυψε περισσότερα στο kia.gr.


Πώς λειτουργεί η τεχνολογία 48V Hybrid του Kia Sportage

Η διαφορά του Sportage 48 Hybrid σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο εντοπίζεται στις δύο πηγές ενέργειας που λειτουργούν παράλληλα: 
Έναν κινητήρα diesel 1.6 lt 115 ή 136 hp και έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία 48V. Ο πετρελαιοκινητήρας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ λειτουργεί υποβοηθητικά. 
Αποτέλεσμα; Μειωμένη κατανάλωση και χαμηλές εκπομπές ρύπων χωρίς το άγχος της περιορισμένης αυτονομίας ή ανάγκη φόρτισης από εξωτερική πηγή.



Ο ηλεκτροκινητήρας είναι ουσιαστικά μια υβριδική μονάδα μίζας / γεννήτριας (MHSG). Συνδεδεμένος με τον στρόφαλο του πετρελαιοκινητήρα, προσφέρει υποβοήθηση όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει, χαρίζοντας βελτιωμένες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση. Αντλεί ενέργεια από μια μικρών διαστάσεων μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται στο δάπεδο του χώρου αποσκευών, την οποία αντίστοιχα φορτίζει όταν το όχημα επιβραδύνει και κινείται χωρίς γκάζι.

  • Η τεχνολογία του Sportage 48 Hybrid σου επιτρέπει να απολαμβάνεις την οδήγηση κάθε στιγμή, χωρίς τύψεις:
  • Κατά την εκκίνηση ο κινητήρας ξεκινά ομαλά και χωρίς κραδασμούς χάρη στη βοήθεια της μίζας / γεννήτριας.
  • Κατά την επιτάχυνση ή σε οδήγηση σε ανηφόρα, τόσο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης όσο και ο ηλεκτροκινητήρας παράγουν ταυτόχρονα ροπή. Έτσι απολαμβάνεις ομαλή επιτάχυνση και μειωμένη κατανάλωση καυσίμου.
  • Οδηγώντας με σταθερή ταχύτητα, ο πετρελαιοκινητήρας επαναφορτίζει την μπαταρία, όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.
  • Σε περίπτωση φρεναρίσματος ή όταν το αυτοκίνητο ρολάρει χωρίς ο οδηγός να πατά το γκάζι, η κινητική ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική που επαναφορτίζει την μπαταρία των 48V.
  • Όταν το Kia Sportage επιβραδύνει με ταχύτητα κάτω των 30km/ h, ο κινητήρας diesel σβήνει αυτόματα (λειτουργία Stop & Start εν κινήσει),συμβάλλοντας στη μειωμένη κατανάλωση.
Με την υβριδική τεχνολογία 48V της Kia, η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση, το Sportage παρέχει ευχάριστη οδηγική εμπειρία,κάθε στιγμή και σε κάθε τερέν.Η οικονομία καυσίμου και το περιορισμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα συνδυάζονται αρμονικά με το σπορ χαρακτήρα και την άψογη ποιότητα κατασκευής του κορυφαίου SUV. Δεν έχεις παρά τα το διαπιστώσεις ο ίδιος, με ένα test drive.



Εκπέμποντας δυναμισμό χάρη στη σχεδίαση και την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της, η Kia επενδύει ταυτόχρονα στην ποιότητα και τις νέες τεχνολογίες, όπως το υβριδικό σύστημα 48V και οι υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Οι εκδόσεις GTLine τονίζουν το σπορ χαρακτήρα των αυτοκινήτων Kia, την ίδια στιγμή που η σιγουριά για την ποιότητα κατασκευής και την αξιοπιστία «καθρεφτίζεται» στην 7ετή εργοστασιακή εγγύηση.






Πηγή: Παρουσίαση