Harley Davidson αψηφά Τραμπ: Γεγονός η σινοαμερικανική μοτοσικλέτα Harley!

Γεγονός θα αποτελεί σύντομα η… αμερικανοκινεζική μοτοσικλέτα Harley Davidson, σε πείσμα του εμπορικού πολέμου που έχει εξαπολύσει ο Ντόναλντ Τραμπ στο Πεκίνο, αλλά και των σκληροπυρηνικών οπαδών της που επιθυμούν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.  

Η κινεζική εταιρία Zhejiang Qianjiang Motorcycle, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη θρυλική αμερικανική βιομηχανία παραγωγής μοτοσικλετών για την παραγωγή μιας μοτοσικλέτας, και μάλιστα μικρού κυβισμού, στην κινεζική αγορά έως το τέλος του 2020.

Η Qianjiang και η Harley-Davidson προγραμματίζουν την από κοινού ανάπτυξη μίας μικρής μοτοσικλέτας Harley-Davidson με κυβισμό (338cc) που θα πωλείται (αρχικά) στην κινεζική αγορά, ενώ αργότερα θα διατεθεί και σε άλλες αγορές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Qianjiang.

Η νέα μοτοσικλέτα κι ο κινητήρας της θα παράγονται στη βιομηχανική μονάδα της Qianjiang που βρίσκεται στην πόλη Γουενλίνγκ, στην επαρχία Ζετζιάνγκ που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί οι αμερικανικές εταιρείες να μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής τους από το εξωτερικό στα εδάφη των ΗΠΑ. 

Πέρυσι ο Τραμπ κατηγόρησε τη φημισμένη εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών ότι χρησιμοποιεί τις εντάσεις που έχουν δημιουργηθεί αναφορικά με τους δασμούς ως πρόσχημα για να μεταφέρει την παραγωγή της για τους Ευρωπαίους πελάτες της σε ασιατικές χώρες. Aπείλησε μάλιστα, με αντίποινα την Harley Davidson. 
 

Πηγή: skai.gr