Κλείσιμο

Η νέα Porsche 911 Speedster προσφέρει 502 ίππους.Θα παρουσιαστεί σε Ν.Υόρκη

Η νέα Porsche 911 Speedster, πρόκειται να αποκαλυφθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, που ανοίγει τις πύλες τους την Παρασκευή 19 Απριλίου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Κυριακή 28 Απριλίου.

Τα πανάκριβο πολυτελές σπορ μοντέλο εξοπλίζεται με κινητήρα βενζίνης 4.000 κ.εκ. που έχει την ικανότητα να φτάνει τις 9.000 σ.α.λ.. Αυτό το μοτέρ χρησιμοποιείται και στα μοντέλα 911 GT3 και 911 GT3 RS. Αποδίδει 502 ίππους.

Η Porsche 911 Speedster διατίθεται αποκλειστικά με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο GT Sport. Το τεστ επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται μόλις σε 3,8΄΄.

Η νέα 911 Speedster είναι το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε από το τμήμα Porsche Motorsport. Το χαμηλωμένο μπροστινό παρμπρίζ, τα πλευρικά παράθυρα καθώς και η χειροκίνητη υφασμάτινη οροφή, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλο Speedster.

Κύριο μέλημα των σχεδιαστών και των μηχανικών ήταν να περιορίσουν το βάρος του αυτοκινήτου για να επιτευχθούν υψηλότερες επιδόσεις. Στο εσωτερικό, έγιναν αρκετές παρεμβάσεις για να μειωθεί το βάρος των διαφόρων τμημάτων.

Επιλέχθηκαν ελαφρά πλαίσια για τις δυο πόρτες και ανθρακονήματα για αρκετά σημεία. Ο κλιματισμός παραλείπεται για λόγους εξοικονόμησης βάρους, αλλά μπορεί να προστεθεί ως επιλογή χωρίς κόστος, εάν το επιθυμεί ο πελάτης.

Τα κεραμικά σύνθετα φρένα Porsche (PCCB) είναι περίπου 50%, πιο ελαφριά από την βασική έκδοση του συστήματος πέδησης. Η νέα Porsche 911 Speedster, χρησιμοποιεί το πλαίσιο που προέρχεται από την 911 GT3, αλλά έχουν γίνει νέες ρυθμίσεις σε όλα τα σημεία. Οι τροχοί 20 ιντσών έχουν νέα σχεδίαση.

Η ιστορία των μοντέλων Porsche Speedster ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Οι παραλλαγές των σπορ αυτοκινήτων, που συνδυάζουν την οδηγική απόλαυση με τις υψηλές επιδόσεις, αποτελούν μέρος της ιστορίας της Porsche από το 1952. Ο «πρόγονος» των μοντέλων Porsche Speedster, το 356 1500 America Roadster, είχε αμαξωμα από αλουμίνιο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου με το χέρι. Ζυγίζει περίπου 60 κιλά λιγότερο από το 356 Coupe και η τελική ταχύτητα των 280 χλμ./ώρα, ήταν σημείο αναφοράς την εποχή εκείνη. Αυτό το αυτοκίνητο πουλήθηκε αποκλειστικά στην αγορά των ΗΠΑ, κατασκευάστηκε μόλις 16 φορές και ενσωμάτωσε πολλά βασικά στοιχεία του σχεδιασμού της σειράς Speedster.

H νέα 911 Speedster θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες στις 7 Μαΐου 2019 και αναμένεται να φτάσει στους αντιπροσώπους των ΗΠΑ στα τέλη του 2019.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ