AUTO


Toyota: Αποφάσισε να μοιραστεί την τεχνογνωσία της στην υβριδική τεχνολογία

«Ο εφοδιασμός των ανταγωνιστών μας με νέα τεχνολογία θα διευρύνει σημαντικά την κλίμακα παραγωγής για εξοπλισμό, όπως μονάδες ελέγχου ισχύος και ηλεκτρικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται σε υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα καθώς και σε αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου»

 
Η Toyota αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη των υβριδικών συστημάτων κίνησης των αυτοκινήτων και να δώσει την ευκαιρία σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δημιουργήσουν τη δική τους γκάμα οικολογικών μοντέλων.

Ο Σιγκέκι Τεράσι, επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota, δήλωσε ότι «η ιαπωνική μάρκα έχει ενημερωθεί από πολλές εταιρείες για το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν στη νέα τεχνολογία». Ειδικότερα, πάνω από 50 εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ηλεκτροκινητήρες EV και μονάδες ελέγχου ισχύος.

Επίσης, τόνισε ότι η ιαπωνική μάρκα στοχεύει στη χρήση των νέων εταιρικών σχέσεων για να μείωση κατά το ήμισυ τις δαπάνες που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών εξαρτημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

«Ο εφοδιασμός των ανταγωνιστών μας με νέα τεχνολογία θα διευρύνει σημαντικά την κλίμακα παραγωγής για εξοπλισμό, όπως μονάδες ελέγχου ισχύος και ηλεκτρικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται σε υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα καθώς και σε αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου», ανέφερε.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Toyota ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για να προσφέρει σε αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές αυτοκινήτων, την απαλλαγή από δικαιώματα σε σχεδόν 24.000 τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο στόχος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, είναι οι πωλήσεις των οικολογικών αυτοκινήτων της να φθάσουν τα 5,5 εκατ. μονάδες ετησίως έως το 2030, από περίπου 1,6 εκατ. οχήματα που διαθέτει τώρα στην παγκόσμια αγορά. Ο Τεράσι, δήλωσε ότι η ιαπωνική μάρκα θα μπορούσε να φτάσει το στόχο των 5,5 εκατ. πωλήσεων από το 2025.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Toyota κατάφερε να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά υβριδικών αυτοκινήτων, βελτιώνοντας συνεχώς και μειώνοντας το κόστος της τεχνολογίας που πρωτοεμφανίστηκε στο Prius.

Η νέα προσπάθειά της υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, καθώς βρίσκονται μπροστά στις πιο μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές για τα αυτοκίνητα εδώ και έναν αιώνα.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το Prius το 1997, η Toyota έχει πουλήσει περισσότερα από 13 εκατ. υβριδικά οχήματα. Περίπου το 15% των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων της ιαπωνικής μάρκας είναι υβριδικά, όπως το Corolla και το RAV4. Την περασμένη χρονιά πωλούσε 1,6 εκατ. υβριδικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα από 1,3 εκατ. υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλούνται από την Tesla, τη Nissan και όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν οικολογικά οχήματα.
 
Στα αζήτητα η «Porsche των Ναζί», αλλά για τους… λάθος λόγους (pics)
Το αυτοκίνητο, που συμβολίζει την άνοδο των Ναζί στην εξουσία τη δεκαετία του 1930, δεν κατάφερε να πουληθεί...
19.08.2019, 14:00
Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στις νέες τεχνολογίες
Η ηλεκτροκίνηση των μελλοντικών οχημάτων, η αυτόνομη οδήγηση και η εφαρμογή νέων τεχνολογιών που θα αλλάξουν...
08.08.2019, 12:02
Ηλεκτρικά οχήματα θα «φορτίζουν» ενώ θα κινούνται κανονικά στον δρόμο
Αυτή η πρωτοβουλία θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα φορτίζει επαγωγικά τόσο ηλεκτρικό φορτηγό όσο και...
05.08.2019, 11:17
Μικρές απλές συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στις διακοπές
29.07.2019, 16:26
Dream Car: Η Lotus παρουσιάζει το νέο Evija, ηλεκτροκίνητο, 1900 ίππων
26.07.2019, 11:56
Rolls Royce, Ferrari,Lamborghini :Supercars παρατημένα στη σκόνη
24.07.2019, 11:54
Βραζιλία: Εργοστάσιο «μαϊμού» Ferrari και Lamborghini εντόπισαν οι αρχές
Σύμφωνα με την αστυνομία τα αυτοκίνητα διαφημίζονταν και πωλούνταν μέσω κοινωνικών δικτύων με τις τιμές τους...
17.07.2019, 16:41
Αποχαιρετισμός σε ένα σύμβολο: Αντίο «Σκαθάρι»!
Η ιδέα του «Σκαθαριού» ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 80 χρόνια, με τρεις αρχικά προδιαγραφές για τους...
15.07.2019, 10:28
Αυτοκίνητα που φτιάχτηκαν στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα δεν έχουμε βαριά βιομηχανία αλλά και μαζική παραγωγή οχημάτων.
14.07.2019, 22:29
Kia Sportage 48V Hybrid. Υβριδική τεχνολογία με την 7ετή εγγύηση της Kia
Πετρελαιοκινητήρας και ηλεκτρικό μοτέρ για διπλό όφελος σε κατανάλωση και επιδόσεις
04.07.2019, 16:42

1 | 2 | 3 | 4  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.