Toyota: Αποφάσισε να μοιραστεί την τεχνογνωσία της στην υβριδική τεχνολογία

Η Toyota αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη των υβριδικών συστημάτων κίνησης των αυτοκινήτων και να δώσει την ευκαιρία σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να δημιουργήσουν τη δική τους γκάμα οικολογικών μοντέλων.

Ο Σιγκέκι Τεράσι, επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών οχημάτων της Toyota, δήλωσε ότι «η ιαπωνική μάρκα έχει ενημερωθεί από πολλές εταιρείες για το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν στη νέα τεχνολογία». Ειδικότερα, πάνω από 50 εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ηλεκτροκινητήρες EV και μονάδες ελέγχου ισχύος.

Επίσης, τόνισε ότι η ιαπωνική μάρκα στοχεύει στη χρήση των νέων εταιρικών σχέσεων για να μείωση κατά το ήμισυ τις δαπάνες που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικών εξαρτημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

«Ο εφοδιασμός των ανταγωνιστών μας με νέα τεχνολογία θα διευρύνει σημαντικά την κλίμακα παραγωγής για εξοπλισμό, όπως μονάδες ελέγχου ισχύος και ηλεκτρικούς κινητήρες που χρησιμοποιούνται σε υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα καθώς και σε αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου», ανέφερε.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Toyota ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της για να προσφέρει σε αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές αυτοκινήτων, την απαλλαγή από δικαιώματα σε σχεδόν 24.000 τεχνολογίες ηλεκτροκίνητων οχημάτων που έχουν κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο στόχος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, είναι οι πωλήσεις των οικολογικών αυτοκινήτων της να φθάσουν τα 5,5 εκατ. μονάδες ετησίως έως το 2030, από περίπου 1,6 εκατ. οχήματα που διαθέτει τώρα στην παγκόσμια αγορά. Ο Τεράσι, δήλωσε ότι η ιαπωνική μάρκα θα μπορούσε να φτάσει το στόχο των 5,5 εκατ. πωλήσεων από το 2025.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η Toyota κατάφερε να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά υβριδικών αυτοκινήτων, βελτιώνοντας συνεχώς και μειώνοντας το κόστος της τεχνολογίας που πρωτοεμφανίστηκε στο Prius.

Η νέα προσπάθειά της υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ακόμη και οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, καθώς βρίσκονται μπροστά στις πιο μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές για τα αυτοκίνητα εδώ και έναν αιώνα.

Από τότε που πρωτοεμφανίστηκε το Prius το 1997, η Toyota έχει πουλήσει περισσότερα από 13 εκατ. υβριδικά οχήματα. Περίπου το 15% των ετήσιων παγκόσμιων πωλήσεων της ιαπωνικής μάρκας είναι υβριδικά, όπως το Corolla και το RAV4. Την περασμένη χρονιά πωλούσε 1,6 εκατ. υβριδικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερα από 1,3 εκατ. υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα πωλούνται από την Tesla, τη Nissan και όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν οικολογικά οχήματα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ