Κλείσιμο

Εντυπωσιάζει η κούρσα ταχύτητας ανάμεσα σε αγωνιστικό όχημα και γεράκι(vid)

Ο Βετεράνος οδηγός αγώνων ταχύτητας Φελίπε Μάσσα, εντυπωσίασε και πάλι τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο, λαμβάνοντας μέρος σε μια πολύ ιδιαίτερη, αυτή τη φορά, κούρσα ταχύτητας καθώς κλήθηκε να συναγωνιστεί με ένα γεράκι.

Ειδικότερα ο 37χρονος Μάσσα, κατά την πρώτη φάση της συμμετοχής του σε αγώνες ταχύτητας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Σαουδική Αραβία, έπρεπε να έχει ως αντίπαλο του το γρηγορότερο ζώο στον πλανήτη, ένα γεράκι pelegrine.

Το συγκεκριμένο πτηνό εκτιμάται πως κατά την διάρκεια κυνηγιού θηραμάτων μπορεί να αγγίξει ταχύτητες που φτάνουν μέχρι και τα 349.228 χιλιόμετρα την ώρα, μπορεί να κινηθεί δηλαδή ελάχιστα πιο γρήγορα από ένα όχημα τύπου Formula E.

Με ένα δόλωμα να έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, η «μάχη» μεταξύ γερακιού και ανθρώπου ή καλύτερα γερακιού και τεχνολογίας ήταν οριακή.

Παρά το γεγονός πως το πτηνό, σχεδόν συμπορευόταν με το όχημα, ο Μάσσα εν τέλει κατάφερε να προπορευθεί.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως την ιδέα για αυτή την μοναδική κούρσα ταχύτητας, υπέδειξαν θαυμαστές του Φελίπε Μάσσα.

«Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα να αγωνιστώ ενάντια στο γρηγορότερο ζώο που υπάρχει, πρόκειται για μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω εύκολα. Μου αρέσει το γεγονός ότι αυτή η ιδέα προήλθε από θαυμαστές, και η Formula E, έλαβε υπ’ όψιν της και αποδέχτηκε την πρόκληση,»

Δήλωσε ο βετεράνος οδηγός αφού κέρδισε τον Αγώνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Formula E έχει δοκιμάσει να συναγωνιστεί με κάποιο ζώο που διακρίνεται για την ταχύτητα του.

Νωρίτερα φέτος, ο Jean-Eric Vergne βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Formula συναγωνιζόμενος ένα τσίταχ στη Νότιο Αφρική.

ΠΗΓΗ:CNN