Από τα όπλα στα ηλεκτρικά οχήματα: Η Καλάσνικοφ θα αντιμετωπίσει την Tesla

Η ρωσική εταιρεία Καλάσνικοφ αφήνει τα όπλα στην άκρη (προς το παρόν) και ετοιμάζεται για «ηλεκτρικό πόλεμο», καθώς ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την αμερικανική Tesla του Έλον Μασκ στη διεθνή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Όπως ανέφερε μάλιστα στο πρακτορείο Sputnik η εταιρεία αναπτύσσει και μια τεχνολογία για να αντιμετωπίσει την Tesla στο πεδίο των υπεραυτοκινήτων!

«Αναπτύσσουμε τη δική μας ιδέα ενός ηλεκτρικού supercar βασισμένα σε πολλά πρωτότυπα συστήματα... Αυτή η τεχνολογία θα μας επιτρέψει να είμαστε σε θέση να φτάσουμε στο επίπεδο των διεθνών κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η Tesla, και να τους ανταγωνιστούμε. Εμπνευστήκανε από την εμπειρία των ηγετών της παγκόσμιας αγοράς κατά τη δημιουργία της ιδέας μας» τονίζει η Καλάσνικοφ.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, στο μέλλον, το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, που δημιουργείται με βάση την τεχνολογία που αναπτύσσεται, θα μπορεί να παράγει ταχύτητα αρκετές φορές υψηλότερη από αυτή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που παράγονται σήμερα.

Η ονομαστική ισχύς του CV-1 της Kalashnikov είναι 220 kW, ενώ η μέγιστη ισχύς είναι 500 kW. Η αυτονομία είναι 350 χλμ. Η εταιρεία δημιούργησε πρόσφατα πολλά ηλεκτρικά οχήματα, μεταξύ των οποίων και το UV-4, που προορίζονται για την αγορά. Η ισχύς τους είναι μέχρι 50 kW και η μέγιστη ταχύτητα είναι 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Πηγή: skai.gr