H Nissan στην έκθεση ιαπωνικών ιστορικών αυτοκινήτων

Η Nissan ανακοίνωσε την υποστήριξη δύο νέων εκθέσεων  στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Petersen στο Los Angeles, για τους φίλους των ιστορικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ. 
 
Το πρώτο μέρος της έκθεσης με τίτλο "Οι ρίζες του Monozukuri: το δημιουργικό πνεύμα στην Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία", φωτίζει βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του Ιαπωνικού σχεδιασμού στα χρόνια που προηγήθηκαν της  κυριαρχίας του στην αγορά, τη δεκαετία του 1970. Το δεύτερο μέρος με τίτλο "Τελειοποιώντας το μίγμα Ιαπωνικής και Αμερικανικής κουλτούρας", εξετάζει την άνοδο της προσαρμογής των ιαπωνικών αυτοκινήτων, τόσο  στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως  και τον τρόπο με τον οποίο κάθε αγορά επηρέασε την αυτοκινητοβιομηχανία.
 
Κάθε αυτοκίνητο / έκθεμα  αποτελεί παράδειγμα αυτού του θέματος επισημαίνοντας τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, τη χειροτεχνία και τη συνεργασία, σε κάθε Ιαπωνική κατασκευή. Ιστορικά οχήματα σημαντικής αξίας  από το Μουσείο Lane Motor στο Nashville, όπως  επίσης και από άλλες ιδιωτικές συλλογές θα βρίσκονται εκεί.  Χαρακτηριστικά εκθέματα αποτελούν το  Datsun Model 16 Coupe του 1937 και το Nissan Silvia του 1996, δύο εξαιρετικά οχήματα,  που σπάνια βλέπει κανείς σήμερα εκτός Ιαπωνίας.  Ακόμη, ένα sedan Datsun 1000 επιστρέφει στο Los Angeles, εκεί όπου πρωταγωνίστησε πριν από 60 χρόνια, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της περιοχής.
 
Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα των δύο εκθέσεων, η Nissan θα παρουσιάσει και  το ολοκαίνουργιο  Nissan LEAF, στην Γκαλερί Εναλλακτικής Ενέργειας του Μουσείου Petersen.
Πηγή: skai.gr