Με τη νέα Mercedes-Benz GLA στα Τρίκαλα και το Περτούλι

Η νέα GLA ήταν η ιδανική επιλογή για το ταξίδι μας στα ορεινά της Θεσσαλίας. Το compact SUV της Mercedes χαρακτηρίζεται από σπορτίφ δυναμική σχεδίαση, εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά και κορυφαία ασφάλεια για τους επιβάτες του. Η επιλογή μας για το ταξίδι των 330 χλμ. μέχρι τα Τρίκαλα και το Περτούλι ήταν η πετρελαιοκίνητη έκδοση 180d, η οποία συνδυάζει τις πολύ καλές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.
 
Το ταξίδι μας με τη Mercedes GLA στην εθνική οδό ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία. Η κορυφαία αεροδυναμική του αμαξώματος εξασφάλιζε εξαιρετικά οδικά χαρακτηριστικά και χαμηλό θόρυβο, το στιβαρό πλαίσιο και η ακούραστη ανάρτηση εγγυήθηκαν τη σταθερότητα ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες, ενώ οι νέοι προβολείς LED High Performance, που αντικαθιστούν τους προηγούμενους bi-xenon, μας πρόσφεραν καλή ορατότητα και ξεκούραστη οδήγηση σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού.
 
Φτάνοντας στα Τρίκαλα, αποφασίσαμε να ανηφορίσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από την πόλη και σε υψόμετρο 1.300 μ. Στην επαρχιακή αυτή διαδρομή η Mercedes GLA 180d μάς ταξίδεψε με απόλυτη ασφάλεια και οικονομία, χάρη στον diesel κινητήρα της (μέση κατανάλωση μόνο από 3,9 λίτρα/100 χλμ.). Επιπλέον, το άνετο εσωτερικό της, με τις πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας (σύνδεση με smartphone κ.λπ.) που προσφέρει, έκαναν ακόμα πιο ευχάριστη τη διαδρομή μας μέχρι το χιονοδρομικό.
 
Η Mercedes GLA 180d ήταν η πιο ενδεδειγμένη επιλογή για το ταξίδι μας στα Τρίκαλα και στο Περτούλι. Σήμερα μπορείτε να την αποκτήσετε με πλήρη επιδότηση του προγράμματος Welcome Freedom, το οποίο προσφέρει 5 χρόνια συντήρηση, 5 χρόνια ασφάλιση και 5 χρόνια διασφάλιση κινητικότητας Mobilo.
 
 
5+1 Στάσεις στα Τρίκαλα 
 
• Μέσα στα Τρίκαλα περπατήστε δίπλα στον Ληθαίο ποταμό ή στο ευρύ δίκτυο πεζόδρομων στο κέντρο της πόλης.
• Στο χωριό Ελάτη θα βρείτε πολλές ταβέρνες, καφέ και μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα. Σταματήστε για καφέ στο «Κεχρί» (τηλ. 24340-71341).  
• Πριν από το Περτούλι, θα συναντήσετε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, σε υψόμετρο περίπου 1.300 μ., με πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας (τηλ. 24340-91545).
• Έλατα, οξιές, καστανιές και βελανιδιές κυκλώνουν το χωριό Καλλιρρόη σε υψόμετρο 1.040 μ. Μέχρι εκεί θα δοκιμάσετε τις οδηγικές σας ικανότητες, μια και ο δρόμος είναι φιδογυριστός και σε σημεία του θα βλέπετε στα αριστερά σας τον ποταμό Αχελώο. Στην τοποθεσία «Τρία Ποτάμια» θα δείτε να ενώνονται ρέματα και νερά πηγών.
• Στα Μετέωρα οι επιβλητικοί κάθετοι βράχοι φιλοξενούν μοναστήρια, πολλά από τα οποία είναι επισκέψιμα. Η θέα από τα ψηλότερα σημεία είναι εντυπωσιακή, όπως είναι η εικόνα των αναρριχητών στα κάθετα βράχια. Επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών (Πίνδου 22, Καλαμπάκα, τηλ. 24320-24959, είσοδος 5 ευρώ, ανοιχτά 09.00-20.00 καθημερινά). Θα δείτε την πλούσια συλλογή πτηνών, θηλαστικών και πολλά είδη μανιταριών. Στο πωλητήριο μπορείτε να αγοράσετε και αποξηραμένα μανιτάρια.
• Στο Νεραϊδοχώρι και οι δύο ταβέρνες έχουν καλοψημένα κρεατικά και όμορφο περιβάλλον. Στον «Μαργαρίτη» (τηλ. 24340-91217) θα δοκιμάσετε και κυνήγι και χειροποίητα ορεκτικά, ενώ στον «Νιαβή» (τηλ. 24340-91201) ξεχωρίζουν τα πιάτα με αγριογούρουνο, ο κόκορας κρασάτος και το κατσικάκι στη γάστρα.

Πηγή: kathimerini.gr
 
Πηγή: skai.gr