6.000.000 Volkswagen πουλήθηκαν το 2017

Η Volkswagen έκλεισε το 2017 επιτυγχάνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ: κατασκεύασε σε ένα έτος περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα! Ο συνδυασμός της μεγαλύτερης έως σήμερα προϊοντικής γκάμας στην ιστορία της μάρκας με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση από πλευράς πελατών σε όλον τον κόσμο, ήταν οι βασικοί παράγοντες για τη επίτευξη αυτού του ρεκόρ. 

Και το 2017 συνεχίστηκε η επιτυχία για τα διαχρονικά best-sellers της Volkswagen όπως είναι τα Golf, Passat και Polo. Η επίδοση αυτή συνδυάστηκε με τη συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για το Tiguan ενώ δυναμικά μπήκαν στο στίβο των πωλήσεων και τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, όπως είναι τα νέα Polo, Arteon και T-Roc. 

Το Golf ιδιαίτερα, με σχεδόν ένα εκατομμύριο παραδόσεις σε πελάτες τους προηγούμενους 12 μήνες, εξακολουθεί να είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας. Πρόκειται για τον αναμφισβήτητο ηγέτη της κατηγορίας του, τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη, που φιγουράρει στην κορυφή για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Μέχρι σήμερα και στο πέρασμα των επτά γενεών του, περισσότερες από 34 εκατομμύρια μονάδες έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου ενός σχεδόν εκατομμυρίου το 2017. Το πεντάθυρο Golf (hatchback) διατήρησε το ισχυρό προβάδισμά του στην κατηγορία του τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη. Το στέϊσον Golf (estate) σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στη γκάμα του μοντέλου, η οποία έφτασε το 11% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.   

Το 2017 αποδείχθηκε μία πολύ επιτυχημένη χρονιά και για το Tiguan, αφού περίπου 730.000 αυτοκίνητα παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλον τον κόσμο. Ήταν το μοντέλο της Volkswagen που κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση, 40%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. 

Η Volkswagen κατασκευάζει αυτοκίνητα σε περισσότερα από 50 εργοστάσια σε 14 χώρες. Από τότε που πρωτολειτούργησε η γραμμή παραγωγής, πριν από 72 χρόνια με τον πρώτο Σκαραβαίο (Beetle), έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 150 εκατομμύρια Volkswagen, με την παγκόσμια γκάμα της μάρκας να περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από 60 μοντέλα. 
Πηγή: skai.gr