Πέντε αστέρια για το Οpel Grandland και Jeep Compass

Ανώτατη διάκριση Ασφάλειας 5 Αστέρων για το νέο Jeep Compass. Εβδομήντα και πλέον συστήματα ασφαλείας και κλωβός από ατσάλι υψηλής αντοχής,προστατεύουν αδιάλειπτα τους επιβάτες του Jeep Compass και τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να εξερευνούν


Ο Ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας EuroNCAP, απένειμε στο Jeep Compass την ανώτατηδιάκριση των 5 Αστέρων, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις τεχνολογικές εξελίξεις πουενσωματώνει το ολοκαίνουργιο μοντέλο στην προστασία οδηγού και επιβατών.

Το νέο Jeep Compass πέτυχε θετικά σκορ σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών -ενηλίκων, παιδιών, πεζών και συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας- με την διάκριση να είναι ακόμα πιο σημαντική αφού επιτεύχθηκε βάσει των νέων κριτηρίων που ισχύουν από το 2017 και είναι τα αυστηρότερα στην ιστορίατου οργανισμού.

Για το νέο Jeep Compass, που εξελίχθηκε με την ασφάλεια στο επίκεντρο, η διάκριση έχει διπλή σημασία γιατί αποδεικνύει πως η εμβληματική φίρμα μπορεί να συνδυάσει τις θρυλικές εκτός δρόμου επιδόσεις και την αίσθηση ελευθερίας που διαχρονικά προσφέρουν τα οχήματά τα της, με τεχνολογία αιχμής για απόλυτη ασφάλεια.

Σημαντική συμβολή στην κατάκτηση των 5 Αστέρων για το ολοκαίνουργιο Jeep Compass, εκτός από τα 70 και πλέον συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, είχε ο κλωβός ασφαλείας του μοντέλου πουαποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό άνω του 65%, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδαπαθητικής ασφάλειας αλλά και εντυπωσιακή ακαμψία για τις εκτός και εντός δρόμου αποδράσεις τωνοδηγών του


Στις τελευταίες αξιολογήσεις ασφάλειας που δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο οργανισμός Euro NCAP βαθμολόγησε το νέο συμπαγές SUV Opel Grandland X με άριστα, πέντε αστέρια, βάσει του σκορ που συγκέντρωσε σε τέσσερις τομείς ασφάλειας: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και συστήματα υποστήριξης ασφάλειας.


Στα πλαίσια του Euro NCAP, δοκιμάστηκε επίσης το προαιρετικό Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking), το οποίο οι πελάτες του Grandland X μπορούν να παραγγείλουν επιπλέον του στάνταρ εξοπλισμού ασφάλειας. Σύμφωνα με το Euro NCAP, το σύστημα λειτούργησε θαυμάσια σε όλες τις δοκιμές.

Εκτός από το Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης, το Opel Grandland X προσφέρει πρόσθετα συστήματα υποστήριξης και ασφάλειας πρώτης κατηγορίας. Το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness System), για παράδειγμα, μπορεί να ανιχνεύσει σημάδια κόπωσης και να υπενθυμίζει στους οδηγούς να κάνουν τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. Ο νέος διεκδικητής της Opel στην πολύ ανταγωνιστική αγορά των SUV, προσφέρει βέλτιστη νυχτερινή ορατότητα χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς. Οι προαιρετικοί προβολείς AFL LED παράγουν ένα λαμπερό, λευκό φως που μετατρέπει αποτελεσματικά τη νύχτα σε μέρα και προσαρμόζεται αυτόματα στην οδηγική κατάσταση.
Πηγή: skai.gr