Νέο MINI Countryman με 5 αστέρια στο Euro NCAP

Τώρα ξεχωρίζει και στον τομέα της ασφάλειας μετά την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων που απέσπασε στο crash test του Euro NCAP. Μέσα από μία αυστηρή διαδικασία δοκιμών διαπιστώθηκε ότι το ευρύχωρο όχημα παντός εδάφους της MINI προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο προστασίας σε όλους τους επιβάτες, υπό όλες τις συνθήκες.

Τα crash tests που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών Euro NCAP (New Car Assessment Programme) αποτελούν σημείο αναφοράς για την οδική ασφάλεια, είναι αναγνωρισμένα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι εμπειρογνώμονες αναλύουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις συγκρούσεις σε διαφορετικά σενάρια ατυχημάτων προκειμένου να αξιολογήσουν πόσο ανθεκτικός είναι ο κλωβός επιβατών, πόσο αποτελεσματικά τα συστήματα συγκράτησης και τι είδους δυνάμεις ασκούνται στους επιβάτες. Επιπλέον, η διαδικασία δοκιμών Euro NCAP λαμβάνει υπόψη την τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας και την προστασία των πεζών.

Ο κλωβός ασφάλειας επιβατών του νέου MINI Countryman αποδείχτηκε ένας αξιόπιστος χώρος επιβίωσης σε εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις καθώς και στις λεγόμενες πλευρικές συγκρούσεις σε κολώνα. Οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν ότι το νέο MINI Countryman προσέφερε ένα μόνιμα υψηλό επίπεδο προστασίας από τραυματισμούς, ανεξαρτήτως σωματότυπου ή θέσης του επιβάτη, διασφαλίζοντας επομένως κορυφαία προστασία και για τα παιδιά. Η λειτουργία των προσκέφαλων αξιολογήθηκε επίσης θετικά καθώς προστατεύουν αποτελεσματικά τους επιβάτες από τραυματισμούς του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης στις οπίσθιες συγκρούσεις. Το νέο MINI Countryman περιλαμβάνει αποσβεστήρα συγκρούσεων στην περιοχή της εμπρός ποδιάς, καθώς και ενεργό καπό κινητήρα για βέλτιστη προστασία των πεζών. Σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό ή δικυκλιστή, το καπό ανασηκώνεται αυτόματα για να αποτρέψει τον κίνδυνο τραυματισμού λόγω πρόσκρουσης κυρίως σε σκληρά εξαρτήματα του κινητήρα.

Η εξαιρετική συμπεριφορά στις συγκρούσεις του νέου MINI Countryman είναι αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας ασφάλειας όλων των μοντέλων της Βρετανικής premium μάρκας. Τα εξαρτήματά του είναι σχεδιασμένα για να αποτρέπουν τα ατυχήματα, να προστατεύουν αποτελεσματικά τους επιβάτες από τις συνέπειες μιας σύγκρουσης και να ενεργοποιούν τα βοηθήματα το ταχύτερο δυνατόν. Πολύ ανθεκτικές δομές βάσεων και σχεδιασμένες με ακρίβεια ζώνες παραμόρφωσης διασφαλίζουν την επιλεκτική απορρόφηση των δυνάμεων μιας σύγκρουσης και την απομάκρυνσή τους από τον εξαιρετικά άκαμπτο κλωβό επιβατών. Πλήρως εναρμονισμένα συστήματα συγκράτησης στο εσωτερικό διασφαλίζουν μέγιστη προστασία για όλους τους επιβάτες. Επιπλέον, ο βασικός εξοπλισμός του νέου MINI Countryman περιλαμβάνει προειδοποίηση σύγκρουσης με λειτουργία ‘city braking’. Η ένδειξη πίεσης ελαστικών για κάθε τροχό ατομικά, καθώς και η ευφυής κλήση έκτακτης ανάγκης με αυτόματο εντοπισμό θέσης οχήματος και σφοδρότητας ατυχήματος προσφέρονται στάνταρ σε όλα τα MINI Countryman.

Οι κορυφαίες αξιολογήσεις στον τομέα της ασφάλειας αποτελούν παράδοση στη MINI. Το προηγούμενο μοντέλο του νέου MINI Countryman είχε πετύχει σκορ 5 αστέρων στα crash test του Euro NCAP. Από τότε, οι διαδικασίες δοκιμών σύγκρουσης του Euro NCAP crash test έχουν αναβαθμιστεί και περιλαμβάνουν πολλά ακόμα κριτήρια. Τα πέντε αστέρια της νέας γενιάς του all-rounder MINI αποδεικνύουν ότι η τεχνολογική πρόοδος των στιλάτων μοντέλων ΜΙΝΙ προάγει όχι μόνο την οδηγική απόλαυση, αλλά και την οδηγική ασφάλεια.
Πηγή: skai.gr