Κλείσιμο

Η απόλυτη έκφραση πολυτέλειας και all-road χαρακτήρα

Η Volvo Cars παρουσιάζει το νέο Volvo V90 Cross Country, ένα ιδιαίτερο μοντέλο που ήρθε να συμπληρώσει τη σειρά 90, προσφέροντας μοναδικά Cross Country χαρακτηριστικά και στο ανώτερο τμήμα της γκάμας της σουηδικής μάρκας. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ενώ έχει έντονες οπτικές ομοιότητες με το επίσης ολοκαίνουργιο V90, το luxury wagon της μάρκας, εντούτοις απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό.

TOΥ ΑΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Από το λανσάρισμα του πρώτου Cross Country μοντέλου στην αυτοκινητοβιομηχανία, πριν από σχεδόν 20 χρόνια, η Volvo σύνδεσε το όνομά της με την κατηγορία των σκληροτράχηλων, παντός δρόμου (all-road) και παντός καιρού αυτοκινήτων, που στο πέρασμα των χρόνων έγιναν πολύ δημοφιλή. Τα Cross Country μοντέλα ανέκαθεν ήταν πολύ σημαντικά για τη Volvo, καθώς οι πελάτες πολυτελών μαρκών παραδοσιακά διακρίνονται από ένα lifestyle συνυφασμένο με τις έντονες εμπειρίες, που συχνά τους οδηγεί «εκτός της πεπατημένης», σε αναζήτηση νέων συγκινήσεων!

«Το νέο V90 Cross Country διατηρεί την απαράμιλλη κομψότητα του V90, παντρεύοντάς την με το στοιχείο της περιπέτειας, σε ένα μοντέλο παντός δρόμου που εγγυάται ασφάλεια, άνεση και επιδόσεις, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει νέους τρόπους οδηγικής απόλαυσης», δήλωσε ο Χάκαν Σάμουελσον, πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group.

Με θερμοκρασίες που τον χειμώνα αγγίζουν πολικά επίπεδα και το 77% της χώρας να καλύπτεται από δάση και λίμνες, η Σουηδία θεωρείται ιδανικός τόπος για την εξέλιξη και δοκιμή αυτοκινήτων που προορίζονται να αντέχουν σε ακραίες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο που αυτή η τεχνογνωσία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς και της παράδοσης της Volvo και εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο στα Cross Country μοντέλα της.

«Τα αυτοκίνητά μας αποτελούν σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία για την ασφάλεια και την αντοχή τους στον χρόνο. Με προηγμένη τετρακίνηση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και ένα σασί βελτιστοποιημένο για άνεση και οδική συμπεριφορά σε κάθε είδους δρόμο και καιρικές συνθήκες, το νέο V90 Cross Country αποτελεί το ιδανικό μοντέλο για τον πελάτη της σειράς 90 που έχει έντονο το πνεύμα της εξερεύνησης», δήλωσε ο δρ Πίτερ Μέρτενς, ανώτερος αντιπρόεδρος Ερευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars.

Χτισμένο πάνω στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA) το νέο V90 Cross Country έχει περάσει με επιτυχία τις πιο απαιτητικές δοκιμές για να σταθεί αντάξιο του ονόματος που φέρει. Χιλιάδες χιλιομέτρων έχουν διανυθεί ανά την υφήλιο, σε τοποθεσίες που ποικίλλουν, από τον παγωμένο Βορρά της Σουηδίας, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν ενίοτε και τους -40 βαθμούς Κελσίου έως την καυτή, αφιλόξενη έρημο της Αριζόνας.

Αντίστοιχα εντυπωσιακό είναι το design και στο εσωτερικό του νέου V90 Cross Country. Αυτό που ξαφνιάζει οδηγό και επιβάτες είναι μία πολυτέλεια πρωτοφανής για την κατηγορία και τον τύπο του αυτοκινήτου. Συνδεσιμότητα και ψυχαγωγία έχουν την τιμητική τους, με το εξαιρετικό ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins να αποτελεί την κορυφαία επιλογή.

Το νέο V90 Cross Country κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία.
Πηγή: Πηγή Καθημερινή