Από 57.000 ευρώ η νέα Alfa Romeo Stelvio στην Ελλάδα



Το πρώτο SUV της Ιταλικής μάρκας που μετρά έναν αιώνα και πλέον ιστορίας

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo είναι γεγονός και ξεχωρίζει χάρη στη συναρπαστική οδηγική εμπειρία, τις εξαιρετικές επιδόσεις και το σπορ στυλ. Για πρώτη φορά, στην ιστορία της μάρκας που μετρά έναν αιώνα και πλέον ύπαρξης, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πραγματικού “Alfa spirit” συναντώνται σε ένα Sports Utility Vehicle. Το όνομά του είναι Alfa Romeo Stelvio και στόχος του η αλλαγή δεδομένων στην κατηγορία των μεσαίων SUV premium μοντέλων. Σήμερα, η Alfa Romeo παρουσιάζει στο κοινό τρεις νέες εκδόσεις: Stelvio, Stelvio Super και Stelvio Business.

Συναρπαστική οδική συμπεριφορά

Το όνομά του προϊδεάζει για μία συναρπαστική οδηγική εμπειρία και το υψηλότερο επίπεδο άνεσης και ευελιξίας στην κατηγορία του. Το Stelvio (απ' όπου προήλθε η ονομασία του ιταλικού μοντέλου) είναι το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία, όπου τα 20 χιλιόμετρα ασφάλτου και οι περισσότερες από 75 στροφές που το διέρχονται, διαμορφώνουν μία άκρως απαιτητική ορεινή διαδρομή. Για να απολαύσει ένας οδηγός την οδήγηση σε μια τέτοια διαδρομή είτε μόνος του, είτε με φίλους ή με την οικογένειά του, υπάρχει πλέον ένα ικανό SUV, η Alfa Romeo Stelvio, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά η οδηγική απόλαυση, το ιταλικό στυλ και η ευελιξία.

Παραμένοντας πιστό στην παράδοση της Alfa Romeo, το νέο SUV προσφέρει άψογη οδική συμπεριφορά, αντάξια ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου. Τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι η ισορροπημένη κατανομή του βάρους, το πιο άμεσο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία και η προηγμένη ανάρτηση που περιλαμβάνει την αποκλειστική AlfalinkTMτεχνολογία. Αξίζει επίσης να αναφερθεί και η χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών υψηλής τεχνολογίας, όπως ανθρακονήματα (άξονας μετάδοσης) και αλουμίνιο (κινητήρας, αναρτήσεις, καπό, εμπρός/πίσω φτερά, πόρτες και πόρτα χώρου αποσκευών). Επιπλέον, για να εξασφαλίσει το απόλυτο κράτημα, η Stelvio προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης Αll-Wheel Drive με τεχνολογία Q4, ενώ εξοπλίζεται προαιρετικά και με μηχανικό αυτασφάλιστο πίσω διαφορικό (mechanical self-locking rear differential). Εκτός από το επίπεδο επιδόσεων και οδικής συμπεριφοράς, το μοντέλο ξεχωρίζει και στον τομέα της ευρυχωρίας διαθέτοντας άφθονο χώρο για τους επιβάτες, οι οποίοι απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία οδήγησης ανεξαρτήτως προορισμού.

100% Alfa Romeo σπορ design

Οι συμπαγείς διαστάσεις της Stelvio (μήκος 4,68μ., ύψος 1,67μ. και πλάτος 2,16μ.) αποπνέουν έντονο δυναμισμό. Εξωτερικά, το γοητευτικό περίγραμμα περικλείει τέλεια την παράδοση, τον σχεδιασμό και τις επιδόσεις που αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ιστορίας της μάρκας. Ουσιαστικά, η ξεχωριστή σχεδίασή της εκφράζει τρία ουσιώδη χαρακτηριστικά του Alfa Romeo design: την αίσθηση των αναλογιών, την απλότητα και την υψηλή ποιότητα στο φινίρισμα των επιφανειών. Με βάση τα ίδια συστατικά δημιουργήθηκε η Giulia, που αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς της Alfa Romeo και προάγγελο του μέλλοντος της μάρκας. Αυτά τα χαρακτηριστικά έτυχαν προσεκτικής επεξεργασίας για να προσαρμοστούν στο εντελώς διαφορετικό μέγεθος ενός Sports Utility Vehicle. Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος και 13 διαφορετικές ζάντες αλουμινίου που τονίζουν τις όμορφες καμπύλες και την κομψή σιλουέτα του μοντέλου.

Η ίδια ακριβώς σπορ έμπνευση διακατέχει το απλό και στυλάτο εσωτερικό, το οποίο δίνει την αίσθηση ενός κουστουμιού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του μοντέλου με χειροποίητη φροντίδα και υλικά υψηλής ποιότητας: δέρμα (και σαγρέ), ξύλο και υφασμάτινες επενδύσεις που έχουν επιλεγεί για να ικανοποιήσουν όραση και αφή και έχουν συναρμολογηθεί με τρόπο που αναδεικνύει την ανθρώπινη παρέμβαση. Η καμπίνα διαθέτει έντονο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, γεγονός που υπογραμμίζεται από το υπερυψωμένο κεντρικό τούνελ (που φιλοξενεί τον κεντρικό άξονα μετάδοσης της κίνησης-diagonal tunnel), το ελαφρώς κυματοειδές ταμπλό και το άμεσο, μικρό, δερμάτινο τιμόνι που προσαρμόζεται αποτελεσματικά σε όλους τους τρόπους οδήγησης. Επίσης, διατίθεται μια σειρά έγχρωμων οθονών TFT για τον πίνακα οργάνων (3.5 ιντσών ή 7 ιντσών) που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του περιστρεφόμενα χειριστήρια για εύκολη και άμεση χρήση του επιλογέα Alfa DNA και του συστήματος Alfa Connect. Ανάλογα με την έκδοση, το Alfa Connect διαθέτει μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 6.5 ιντσών ή 8.8 ιντσών, με ενσωματωμένη λειτουργία πλοήγησης 3D, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα του infotainment και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Magneti Marelli.

Πρωτοποριακή τεχνολογία για κορυφαία ασφάλεια

Η Alfa Romeo Stelvio διαθέτει πληθώρα εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνονται στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση. Το πιο σημαντικό σύστημα είναι το IntegratedBrake System (IBS), το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό σύστημα που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ του συστήματος ευστάθειας και του παραδοσιακού σέρβο, εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση των φρένων και επομένως, πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης κατά το φρενάρισμα. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Forward Collision Warning και το Autonomous Emergency Brake με αναγνώριση πεζών, που αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανή μετωπική σύγκρουση και έπειτα ενεργοποιεί το σύστημα φρεναρίσματος, καθώς και το Lane DepartureWarning, που προειδοποιεί τον οδηγό όταν αρχίσει να παρεκκλίνει της πορείας του. Άλλα προηγμένα συστήματα είναι και το Blind SpotMonitoring (BSM) με το Rear Cross-Path Detection, για συνεχή παρακολούθηση των τυφλών σημείων και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, προειδοποιώντας τον οδηγό στις επικίνδυνες στιγμές. Τέλος, το Active Cruise Control προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

Εξαιρετικές επιδόσεις
O ιδιαίτερος χαρακτήρας της Alfa Romeo Stelvio αναδεικνύεται μέσα από ένα ξεχωριστό στυλ, έναν πλήρη βασικό εξοπλισμό, αλλά και δύο δυνατούς κινητήρες, έναν δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 280 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 210 ίππων. Και οι δύο κινητήρες αποτελούν έκφραση της σπορ προσωπικότητας του SUV, δίνοντας, ακόμα και στον πιο έμπειρο οδηγό, τη δυνατότητα να ζήσει μοναδικές στιγμές οδηγικής συγκίνησης σε διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Οι κινητήρες αυτοί ανήκουν στη νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων αλουμινίου και συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Πρόκειται για καινοτόμους και αξιόπιστους κινητήρες, από τους κορυφαίους του Ομίλου, που κατασκευάζονται στην Ιταλία (Termoli – βενζίνη και Pratola Serra - diesel). Απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα της δίλιτρης βενζινοκίνητης Stelvio των 280 ίππων σε μόλις 5.7 δευτερόλεπτα, που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα στην κατηγορία.

Η γκάμα θα ολοκληρωθεί με νέους κινητήρες που περιλαμβάνουν τον υπερτροφοδοτούμενο δίλιτρο βενζινοκινητήρα 200 ίππων και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων 180 ίππων, οι οποίοι θα εφοδιαστούν παράλληλα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων ενώ ο βενζινοκινητήρας θα διαθέτει και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive. Η έκδοση πετρελαίου 2,2 λίτρων 180 ίππων θα διατίθεται και με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς.

Υψηλό επίπεδο άνεσης για οδηγό και επιβάτες
Η Alfa Romeo Stelvio φέρνει τα μυστικά της ιταλικής φιλοξενίας στον κόσμο των μεσαίων premium SUV. Το εσωτερικό της είναι πολυτελές, καλαίσθητο και κομψό, προσφέροντας παράλληλα στους επιβάτες άφθονο χώρο για να απολαύσουν ένα ταξίδι. Το αυτοκίνητο επίσης δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του δρόμου, χάρη στον νέο επιλογέα Alfa DNA, αλλά κυρίως χάρη στην υπερυψωμένη θέση οδήγησης, η οποία δεν επηρεάζει το εξαιρετικό επίπεδο της οδηγικής απόλαυσης που περιμένει κανείς από μία πραγματική σπορ Alfa Romeo. Η υψηλή άνεση στην καμπίνα είναι δεδομένη χάρη και στο διζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού, το προηγμένο σύστημα infotainment Alfa Connect και το αξιόλογο σύστημα ήχου με 8, 10 ή 14 ηχεία (το τελευταίο από τον Harman Kardon). Τέλος, ο χώρος αποσκευών των 525 λίτρων είναι στο ίδιο επίπεδο με τους κύριους ανταγωνιστές και διαθέτει πρακτική, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα που ρυθμίζεται με οκτώ διαφορετικά επίπεδα ανοίγματος και ο οδηγός μπορεί να τη χειριστεί απευθείας από τον επιλογέα Alfa Rotary.

Ολοκληρωμένη γκάμα που καλύπτει τις ανάγκες ιδιωτών και εταιρικών στόλων
Η γκάμα της Stelvio θα περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις (Stelvio, Super και Business – μέσω του πακέτου Business). Από τη στιγμή του λανσαρίσματος του μοντέλου, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 χρώματα αμαξώματος και 13 ζάντες αλουμινίου (από 17 ιντσών έως 20 ιντσών). Η έκδοση Stelvio διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό όπως για παράδειγμα ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα Alfa Connect 6.5 ιντσών, επιλογέα Alfa Rotary, σύστημα ήχου 8-ηχείων, μαύρα υφασμάτινα καθίσματα (ρύθμιση θέσης εμπρός-πίσω, γωνία ανάκλησης, και ρύθμιση ύψους), καθώς και τα συστήματα Integrated Brake System (IBS), Lane Departure Warning (LDW), και Forward Collision Warning (FCW) με Autonomous Emergency Brake (AEB) και αναγνώριση πεζών. Η έκδοση αυτή ολοκληρώνεται με αισθητήρες παρκαρίσματος, cruise control, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα αποσκευών και αισθητήρες ομίχλης και βροχής.

Η έκδοση Super είναι ακόμα πιο πλούσια περιλαμβάνοντας ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, προβολείς bi-xenon, δερμάτινα (υψηλής ποιότητας συνθετικό δέρμα) και υφασμάτινα καθίσματα σε τρία χρώματα (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο), τρεις αποχρώσεις (μαύρο, μαύρο/καφέ και μαύρο/κόκκινο) για το ταμπλό και τις ταπετσαρίες των θυρών, και μαρσπιέ με μεταλλικά ένθετα. Η Stelvio Super είναι διαθέσιμη κατόπιν παραγγελίας με το προαιρετικό Luxury Pack, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα σαγρέ δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα (σε μαύρο, καφέ, κόκκινο ή μπεζ χρώμα) και ξύλινα ένθετα. Άλλο ένα προαιρετικό πακέτο για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι και το Sport Pack, που περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του, θερμαινόμενο σπορ τιμόνι με ειδική λαβή και δερμάτινη επένδυση, δερμάτινα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα αγωνιστικού τύπου σε μαύρο, κόκκινο ή καφέ χρώμα, ένθετα αλουμινίου και ατσάλινα πεντάλ.

Τέλος, θα είναι διαθέσιμα τα Business Pack και Business Pack +. Το πρώτο περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του 2D σύστημα πλοήγησης 6,5 ιντσών και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ενώ το δεύτερο, προσθέτει επιπλέον, εσωτερικό ηλεκτροχρωμικό καθρέπτη, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και πίσω κάμερα οπισθοπορείας. Με τα συγκεκριμένα πακέτα η Alfa Romeo δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις με μικρό ή μεγάλο εταιρικό στόλο προσφέροντάς τους λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.

Στην Ελλάδα, η Alfa Romeo Stelvio θα προσφέρεται με 5 χρόνια εγγύηση, 5 χρόνια οδική βοήθεια, 5 χρόνια service και 5 χρόνια ευνοϊκή χρηματοδότηση μέσω FCA Bank, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φτάσουν στο τέλος Μαρτίου.

Το εργοστάσιο του Cassino - το κέντρο κατασκευής των μοντέλων νέας γενιάς της Alfa Romeo
Η Stelvio κατασκευάζεται στο φημισμένο εργοστάσιο της FCA στο Cassino (Frosinone), στη γραμμή παραγωγής που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα νέα μοντέλα της εταιρείας, όπως η εντυπωσιακή Giulia. Η τελευταία σηματοδότησε μία νέα εποχή για την εταιρεία από το 2015, χάρη στο επαναστατικό στυλ, στην καθαρόαιμη σπορ οδική συμπεριφορά και στο εξελιγμένο τεχνολογικό προφίλ. Τα ίδια ακριβώς συστατικά, προσαρμοσμένα στην κατηγορία που τοποθετείται, χαρακτηρίζουν και την αυθεντική Stelvio SUV.

2.0 280hp AT Petrol LAUNCH EDITION 4X4 - 70.300 €

2.2 210hp AT DIESEL SUPER 4X4 - 57.000 €
Πηγή: Πηγή Καθημερινή