BMW i: 100.000 ηλεκτρικά οχήματα BMW στο δρόμο

Από το Νοέμβριο του 2013 που λανσαρίστηκε η BMW i ενσαρκώνει άριστα το πνεύμα τεχνολογικής πρωτοπορίας του BMW Group και αποτελεί σύμβολο της καινοτόμου δύναμης και μελλοντικής κατεύθυνσης της εταιρείας με κάθε νέο μοντέλο που φέρνει στην αγορά.

Σήμερα, αυτό φαίνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ: το BMW Group έχει παραδώσει πάνω από 100.000 γνήσια ηλεκτροκίνητα και plug-in hybrid οχήματα σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Μόνο το BMW i3 έχει ξεπεράσει τις 60.000 μονάδες, τιμή που το κάνει το πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό όχημα στην premium compact κατηγορία. Εν τω μεταξύ, το BMW i8 κατατάσσεται πρώτο στην κατηγορία ηλεκτρικών σπορ οχημάτων με περισσότερες από 10.000 πωλήσεις από τα μέσα του 2014. Επιπλέον, έχουν πουληθεί περίπου 30.000 plug-in hybrid μοντέλα μέχρι σήμερα. Γνωστά σήμερα υπό το σήμα BMW iPerformance, εκφράζουν την επιτυχημένη μεταφορά της τεχνολογίας BMW i σε ευρεία κλίμακα.

«Η BMW i παραμένει η αιχμή του δόρατος για εμάς στον τομέα της καινοτομίας και θα εξακολουθήσει να ανοίγει το δρόμο στο BMW Group για επαναστατικές τεχνολογίες», δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Harald Kr u ger. «Ως προς τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, έχουμε ήδη καταφέρει να μεταφέρουμε αυτή την τεχνολογία στο δρόμο. Το επόμενο βήμα μας σε τεχνολογική πρόοδο ακούει στο όνομα αυτοματοποιημένη οδήγηση, όπου το BMW iNEXT θα γίνει νέο σημείο αναφοράς».

Με την ίδρυση της BMW i εξελίχθηκε μια ανεξάρτητη αρχιτεκτονική οχήματος και της τεχνολογίας BMW eDrive για ηλεκτροκίνηση. Με τον τρόπο αυτό, το BMW Group έγινε πρωτοπόρος στον τομέα της εξατομικευμένης, βιώσιμης μετακίνησης. Τόσο το BMW i3, που σχεδιάστηκε για μετακινήσεις μηδενικών ρύπων σε αστικό περιβάλλον, όσο και το πρωτοποριακό plug-in hybrid σπορ BMW i8 συνδυάζουν την απολαυστική οδήγηση (Sheer Driving Pleasure) με premium χαρακτήρα προσανατολισμένο στη βιωσιμότητα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βιώσιμων μεθόδων παραγωγής και υλικών. Αυτή η φιλοσοφία προσελκύει νέες ομάδες πελατών: πάνω από το 80% των πελατών του BMW i3 σε όλο τον κόσμο είναι νέο στη μάρκα BMW.

Συνολικά, το BMW Group προσφέρει μέχρι στιγμής επτά μοντέλα είτε με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, όπως το BMW i3, ή plug-in hybrid, συνδυάζοντας ένα κινητήρα καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα. Θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα τα επόμενα χρόνια, ανάμεσά τους το MINI Countryman plug-in hybrid το 2017. Επιπλέον, μία νέα έκδοση του σπορ BMW i8 με plug-in hybrid σύστημα θα κυκλοφορήσει το 2018 – ένα ανοιχτό BMW i8 Roadster. Στο μέλλον, η γκάμα θα επεκταθεί με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο MINI το 2019 και μία επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητη BMW X3 το 2020. Στο ξεκίνημα της επόμενης δεκαετίας, ένα ακόμα μεγαλύτερο BMW i θα ηλεκτροκίνηση αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του: το BMW iNEXT. Το εξαιρετικά καινοτόμο μοντέλο θα αποτελέσει τη νέα αιχμή του δόρατος στον τομέα της καινοτομίας για τη BMW i.
Πηγή: skai.gr