Road 2 Japan: ένα ανατρεπτικό ταξιδιωτικό 13,500 χλμ

Ο δημοσιογράφος- φωτογράφος Κωνσταντίνος Μητσάκης οδηγώντας ένα Honda Supra-X 125 Helmin, θα πραγματοποιήσει ένα πρωτόγνωρο ταξιδιωτικό με αφετηρία την Αθήνα και τερματισμό το Τόκιο. Επιδίωξη του Κ. Μητσάκη είναι να καλύψει μέσα σε 45 ημέρες μία διαδρομή 13,400 χιλιομέτρων. 

Το διηπειρωτικό ταξίδι «ROAD 2 JAPAN 2016» ξεκινά στις 17/6/2016 και ολοκληρώνεται στις 2/8/2016. Με ουσιαστική αφετηρία τα μικρασιατικά παράλια της Τουρκίας (θα προηγηθεί ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Πειραιάς-Χίος-Τσεσμέ), οι κυριότερες πόλεις που θα φιλοξενήσουν την πορεία του Έλληνα αναβάτη στην ηπειρωτική Ασία είναι:

  Α) η Άγκυρα και η Τραπεζούντα στην Τουρκία
  Β) το Μπατούμι και η Τιφλίδα στην Γεωργία
  Γ) το Βολγκογκράντ, το Αστραχάν, η Σαμάρα και η Ούφα στην Ρωσία
  Δ) η Όμσκ, η Νοβοσιμπίρσκ, το Ιρκούτσκ και το Βλαδιβοστόκ στην Σιβηρία
  Ε) από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, ένα επιβατικό πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Βλαδιβοστόκ-Τογιάμα, θα αποβιβάσει το Έλληνα αναβάτη στην Ιαπωνία, όπου μετά από 800 χλμ. θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, το φουτουριστικό Τόκιο.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το παράτολμο οδοιπορικό του ο Κ. Μητσάκης δήλωσε: «Πάντα πίστευα πως σημασία δεν έχουν τα κυβικά μιας μοτοσυκλέτας για να ταξιδέψει κανείς κοντά ή μακριά, αλλά το πάθος και η λαχτάρα που κρύβει μέσα του για να γνωρίσει νέους τόπους, να περπατήσει σε καινούργια μονοπάτια γνώσης και να ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες. Αυτή η πεποίθηση αποτελεί μια μένα -30 χρόνια τώρα- φιλοσοφία και στάση ζωής, την οποία ασπάζομαι απόλυτα.

Το ταξίδι μ’ ένα Honda Supra-X 125 Helmin μέχρι την εξωτική Ιαπωνία προέκυψε από την πρόθεσή μου να υποστηρίξω έμπρακτα –και όχι μόνο με λόγια– το παραπάνω αξίωμα. Προτίμησα το Honda Supra-X 125 Helmin σε αυτό το δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι γνωρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή αλλά και την αξιοπιστία των μοντέλων της Honda.     Ακολουθώντας την διαδρομή του Υπερσιβηρικού δρόμου (Trans-Siberian Road), ανυπομονώ να βιώσω μια συναρπαστική δίτροχη περιπέτεια, η οποία χρειάζεται φυσικά πολύπλευρη προετοιμασία και προσεκτικό σχεδιασμό, καθώς υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν, όπως οι γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες της διαδρομής, οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής, οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες και κυρίως οι πολιτικές καταστάσεις στις χώρες καθοδόν.»

“Συνοδοιπόρος” του Κ. Μητσάκη καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του θα είναι ένα Honda Supra-X 125 Helmin το οποίο κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Honda στην Ινδονησία P.T. Astra Honda Motor – ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια στην κατασκευή οχημάτων τύπου CUB στον κόσμο. Είναι ένα αξιόπιστο cub (παπί) με χαμηλό κόστος συντήρησης, το οποίο εφοδιάζεται με αερόψυκτο 2-βάλβιδο κινητήρα 125cc, με ιπποδύναμη 9,25 PS/7.500 rpm. Είναι εφοδιασμένο με υδραυλικά δισκόφρενα NISSIN στον εμπρός και πίσω τροχό και με σύστημα ανάρτησης με τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω για άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις ακόμη και με δύο άτομα, ενώ διαθέτει ρεζερβουάρ 5,6lt για μεγάλη αυτονομία.

Για τις ανάγκες του ταξιδιωτικού στο Honda Supra-X 125 Helmin έγιναν  ορισμένες μετατροπές προκειμένου να γίνει με εύκολο και ασφαλή τρόπο η μεταφορά των αποσκευών του αναβάτη. Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκαν δυο μικροί αποθηκευτικοί μεταλλικοί χώροι στα πλαϊνά της μοτοσυκλέτας, τοποθετήθηκε σχάρα με top-case βαλίτσα και 2 πλαϊνά σαμάρια, ενώ στο τιμόνι τοποθετήθηκε βάση για το GPS. Ταυτόχρονα, για την περαιτέρω αύξηση της αυτονομίας ο αναβάτης θα έχει μαζί του και ένα εφεδρικό 5-λιτρο ντεπόζιτο καυσίμων, ενώ θα χρησιμοποιήσει για την ασφαλή μεταφορά ευπαθών αντικειμένων τον τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 19,5lt που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει κράνος full face





          
Πηγή: skai.gr