BMW Motorrad Concept Lac Rose

Συναρπαστικές custom μοτοσικλέτες, αληθινοί ήρωες, τα παράλια του Ατλαντικού, τέχνη και μουσική – αυτά είναι τα συστατικά Wheels & Waves. Μέσα σε μία πενταετία, το φεστιβάλ που διοργανώνεται κοντά στο Biarritz έχει γίνει η επιτομή ενός μοναδικού είδους μοτοσικλετιστικής κουλτούρας. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ γιορτάζουν μία ξεχωριστή αίσθηση ελευθερίας που ξεπερνά τα συμβατικά όρια της καθημερινότητας. Το σκηνικό είναι χαλαρό με κύρια χαρακτηριστικά τη δημιουργικότητα, την εξατομίκευση και τον αμοιβαίο σεβασμό. Επισκέπτες και διοργανωτές ποτισμένοι από το πάθος της μοτοσικλέτας, έχουν αναδείξει το Φεστιβάλ Wheels & Waves σε θρυλικό γεγονός μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Εμπνευσμένη από τους προηγούμενους ήρωες του Ράλι Παρίσι–Ντακάρ και τις νικηφόρες BMW μηχανές τους, η BMW Motorrad παρουσίασε μία εντελώς νέα εκδοχή της BMW R nineT απόλυτα εναρμονισμένη με το πνεύμα του Wheels & Waves. Το όνομά της: BMW Motorrad Concept Lac Rose.

«Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, η BMW R nineT έχει γίνει δημοφιλής για βελτιωτές και στυλίστες όπως επιβεβαιώνεται στο Wheels & Waves. Αυτό μας κάνει εξαιρετικά περήφανους και μας ώθησε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό για το φεστιβάλ, κάτι πρωτοφανές από εμάς», σχολιάζει ο Edgard Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad εξιστορώντας πώς δημιουργήθηκε η πρωτότυπη μοτοσικλέτα. «Η BMW Motorrad Concept Lac Rose είναι μία ανεπιτήδευτη και εξατομικευμένη ερμηνεία της μοτοσικλέτας που κέρδισε στο Ράλι Παρίσι-Ντακάρ το 1985 – σε απόλυτη αρμονία με το πνεύμα του Wheels & Waves και των επισκεπτών του. Έτσι, η BMW R nineT μεταφέρεται σε ένα συναρπαστικό νέο περιβάλλον και δείχνει τι μπορούν να πετύχουν το πάθος για την κληρονομιά της μάρκας, η φαντασία και μερικές μετατροπές».

Lac Rose – η τελευταία ειδική του Παρίσι –Ντακάρ


Lac Rose είναι το Γαλλικό όνομα της αλμυρής λίμνης Retba που φημίζεται για το ροζ χρώμα της και βρίσκεται 35 χλμ Βορειοανατολικά του Dakar και λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από την ακτή του Ατλαντικού. Το θρυλικό ράλι Παρίσι–Ντακάρ τερμάτιζε εδώ μετά από πολλές επίπονες διαδρομές μέσα από την έρημο. Στο βάθρο, δίπλα στη λίμνη, οι νικητές παρελάμβαναν τα βραβεία τους εν μέσω του ενθουσιασμένου πλήθους. Οι εργοστασιακές μηχανές BMW με μετατροπές από την HPN κέρδισαν τρεις συνεχόμενες φορές στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Ο Gaston Rahier απέσπασε την τρίτη νίκη το 1985 με αριθμό εκκίνησης 101. 

Η BMW G / S συναντά την BMW R nineT

Η BMW Motorrad Concept Lac Rose έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά της νικήτριας μοτοσικλέτας, βασισμένης σε μία σύγχρονη on-road έκδοση. Οι ακραίες off-road ικανότητες παραλείπονται συνειδητά. «Ουσιαστικά η μοτοσικλέτα είναι μία μοντέρνα και χαλαρή roadster με μερικά κλασικά off-road στοιχεία που της επιτρέπουν να κινείται στο χώμα προς άγνωστη κατεύθυνση», σχολιάζει ο Edgar Heinrich. «Αυτός ο συνδυασμός εξατομίκευσης και αντισυμβατικού στυλ κάνει τη μοτοσικλέτα ιδιαίτερα ξεχωριστή».

Η αγωνιστική ζελατίνα, η χαρακτηριστική σχεδίαση του προβολέα με τον ψηλό λασπωτήρα, ένα μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου και μία κοντή σέλα τύπου ράλι παραπέμπουν στη θρυλική μοτοσικλέτα του παρελθόντος. Τα παραπάνω στοιχεία διαμορφώνουν την ξεχωριστή ‘οριζόντια σχεδίαση’ των μοτοσυκλετών BMW G/S εκείνης της εποχής, προσφέροντας στη BMW Motorrad Concept Lac Rose τις βασικές αναλογίες της. Η μεγαλύτερη διαδρομή των αναρτήσεων και οι τροχοί με ελαστικά με τακούνια είναι υποχρεωτικά όπως και ο χρωματικός συνδυασμός κόκκινου με λευκό καθώς και ο αριθμός εκκίνησης 101.

Ο διάσημος επίπεδος δικύλινδρος κινητήρας της BMW με άξονα μετάδοσης τοποθετείται στο κέντρο αυτής της μοτοσικλέτας με τις ιδανικές αναλογίες. Το σωληνωτό πλαίσιο με τις χρωματικές αντιθέσεις επίσης θυμίζει την μοτοσικλέτα που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Στοιχεία όπως η προστατευτική μάσκα του προβολέα, το προστατευτικό του ψυγείου λαδιού και η ποδιά παραπέμπουν στην ασυμβίβαστη λειτουργική σχεδίαση αγωνιστικής μηχανής και μεταφέρουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία στην σύγχρονη εποχή. Εξαρτήματα αγωνιστικών προδιαγραφών και αποκλειστικές λεπτομέρειες όπως τα καπάκια των βαλβίδων καταδεικνύουν την κορυφαία ποιότητα κατασκευής BMW, ολοκληρώνοντας την υψηλή απήχηση και γοητεία της BMW Motorrad Concept Lac Rose. Ο αποκλειστικά σχεδιασμένος εξοπλισμός αναβάτη BMW που αποτελείται από φόρμα και κράνος χαρίζει στην πρωτότυπη BMW Motorrad Concept Lac Rose μία ακόμα πινελιά κομψότητας. 

Wheels & Waves – Το Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Wheels & Waves πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου 2016 στο Biarritz στις Γαλλικές ακτές του Ατλαντικού. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2012 από την τοπική Λέσχη Μοτοσικλετών Southsiders και πολύ σύντομα απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ των οπαδών του customizing  (New Custom Scene).

Μόνο πέρυσι, περίπου 10.000 επισκέπτες συνέρρευσαν στο Cite l’Ocean στην παραλία του Biarritz που αποτελεί την καρδιά του φεστιβάλ. Το Wheels & Waves προσφέρει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διαγωνισμό σερφ, καλλιτεχνικές εκθέσεις, αγώνες ταχύτητας και απολαυστικές διαδρομές κατά μήκος των Ισπανικών συνόρων.

Η BMW Motorrad – κύριος χορηγός – παρουσίασε πολυάριθμα ακόμα Custom Bikes και μετατροπές της R nineT μαζί με την BMW Motorrad Concept Lac Rose σε ένα περίπτερο 100 τετρ. μέτρων.

Πηγή: drive and travel
Πηγή: skai.gr