ProPilot : Πρωτοποριακά βήματα της Nissan στην αυτόνομη οδήγηση

Ενεργή και παράλληλα σημαντική είναι η συμμετοχή του Paul Eames ενός από τους τέσσερις αποκλειστικούς οδηγούς  δοκιμών της Nissan στα προγράμματα εξέλιξης της αυτόνομης οδήγησης που υλοποιεί η ιαπωνική μάρκα. Ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής αυτής της συνεργασίας αφορούν το σύστημα ProPilot  που θα  κάνει το ντεμπούτο του με το QASHQAI το 2017.
Ο Paul Eames, πραγματοποιώντας αμέτρητους γύρους δοκιμών σε διάφορες παγκόσμιες πίστες της Nissan, έχει βασικό ρόλο στην ομάδα της εταιρίας που είναι  επιφορτισμένη με τη διαδικασία διασφάλισης ότι κάθε νέο όχημα της φίρμας, έχει κατασκευαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Ως ένας από τους μόλις τέσσερις εξειδικευμένους οδηγούς  της Nissan που βρίσκονται εκτός Ιαπωνίας, ο Paul έχει κατακτήσει τις απαραίτητες “περγαμηνές” 
Με την 20χρονη εμπειρία του στη συγκεκριμένη θέση  αντιλαμβάνεται σε πρώτο χρόνος αν το σασί ενός νέου αυτοκινήτου έχει βελτιστοποιηθεί  με γνώμονα την καλύτερη δυνατή ισορροπία μεταξύ της απόδοσης αλλά και της άνεσης των επιβατών. Το μεγάλο του πλεονέκτημα έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει τις εκπληκτικές του ικανότητες πίσω από το τιμόνι, με το ταλέντο να θέτει τον εαυτό του στο μυαλό και την θέση του υποψήφιου αγοραστή ενός μοντέλου Nissan. 
H δουλειά του Paul είναι αρκετά περίπλοκη, λόγω του ότι η Nissan κατασκευάζει αυτοκίνητα για τις αγορές όλης της Ευρώπης, όπου το οδόστρωμα διαφέρει σε κάθε χώρα ως προς την κατασκευή, την καμπυλότητα και την ποιότητα επιφανείας.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάτι που  λειτουργεί αποτελεσματικά σε μία χώρα μπορεί να μην αποδίδει σε μια άλλη. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο Paul  ταξιδεύει σε όλη την Υφήλιο, πραγματοποιώντας δοκιμές σε διάφορες περιοχές,  όπως για παράδειγμα στον Αρκτικό Κύκλο με συνθήκες πολικού ψύχους, ή και σε θερμά κλίματα που συναντώνται στην Ισπανία.


Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης