MINI John Cooper Works Cabrio: Υπέρτατη διασκεδαστική οδήγηση

Αγωνιστική αίσθηση με ισχυρές δόσεις «open-top» απόλαυσης προσφέρει το νέο MINI John Cooper Works Cabrio. Το δεύτερο μοντέλο John Cooper Works της τελευταίας γενιάς συνδυάζει τεχνολογία κινητήρα και ανάρτησης βελτιστοποιημένη για αγωνιστική χρήση με ξεχωριστά χαρακτηριστικά σχεδίασης και εξοπλισμού σε συνδυασμό με την premium ποιότητα και ωριμότητα της ΜΙΝΙ.
Η νέα έκδοση που διαθέτει ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σε μοναδικό στυλ John Cooper Works για σαφή διαφοροποίηση από το MINI Cabrio, συναρπάζει με τις  επιδόσεις της που διαμορφώνονται από τα συστήματα κίνησης, την  ανάρτηση και την  αεροδυναμική που βασίζονται στην  αναγνωρισμένη αγωνιστική τεχνογνωσία της μάρκας.
Τα εξωτερικά «γνωρίσματα», της δυναμικά επιμηκυμένης σιλουέτας (έχει σημαντικά μεγαλύτερο μεταξόνιο και μετατρόχιο από το προηγούμενο μοντέλο) του MINI John Cooper Works Cabrio, είναι   οι μεγάλοι αεραγωγοί ψύξης στην εμπρός ποδιά που καταλαμβάνουν και το χώρο που βρίσκονται τα φώτα στάθμευσης και προβολείς ομίχλης, τα μαρσπιέ και η πίσω ποδιά, οι προβολείς LED με λευκά φλας και τα πίσω φώτα LED και το λογότυπο John Cooper Works στη μάσκα, πλαϊνά «φινιστρίνια» και στην πίσω πόρτα. Η αθόρυβη, νέα υφασμάτινη οροφή με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία ανοιγοκλείνει  τελείως αυτόματα σε 18 δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός μπουτόν και σε ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα.Η νέα υφασμάτινη οροφή με πλήρως ηλεκτρική λειτουργία είναι  εξαιρετικά αθόρυβη για πρώτη φορά. Πλήρως αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο της Σε 18 δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός μπουτόν επιτυγχάνεται,  τελείως αυτόματα το άνοιγμα και κλείσιμο της μαλακής οροφής με ταχύτητες έως 30 χλμ./ώρα.
Στο εσωτερικό όλα προσδιορίζονται από την υψηλής ποιότητας με premium φινέτσα, σύγχρονη φιλοσοφία απεικόνισης και λειτουργιών της τελευταίας γενιάς ΜΙΝΙ και τυπικό σπορ cockpit μοντέλου John Cooper Works. Διαθέτει σπορ καθίσματα John Cooper Works σε Dinamica/ύφασμα Carbon Black με ενσωματωμένα προσκέφαλα, πλήρως ενσωματωμένο rollbar πίσω, δερμάτινο τιμόνι John Cooper Works με μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών και χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (paddles) σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο Steptronic sport,  οθόνες cockpit και πλαίσιο κεντρικού οργάνου σε αποκλειστική σχεδίαση και πεντάλ και υποπόδιο οδηγού από ανοξείδωτο ατσάλι. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει εμπρόσθιους αερόσακους, αερόσακους προστασίας κεφαλής / θώρακα ενσωματωμένους στις πλάτες των καθισμάτων, πλήρως αυτόματη λειτουργία soft top, A/C, MINI Driving Modes, Radio MINI Boost με AUX-IN και θύρα USB, Park Distance Control, ένδειξη πίεσης ελαστικών και μερικώς ενεργό καπό κινητήρα για βέλτιστη προστασία των πεζών..
Για την δυναμική κίνηση του MINI John Cooper Works Cabrio φροντίζει ένας δίλιτρος, 4-κύλινδρος κινητήρας TwinPower Turbo εξελιγμένος αποκλειστικά για μοντέλα John Cooper Works. Ο ισχυρότερος κινητήρας της γκάμας MINI  έχει ισχύ 231 hp και μέγιστη ροπή 320 Nm.  Συνεργάζεται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με  6τάχυτο Steptronic sport. Η τιμή της επιτάχυνσης είναι 6,6 δεύτερα στα 0 – 100 χλμ./ώρα ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα  242 χλμ./ώρα.

Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης