Το Μάιο στην Ελλάδα το νέο Volkswagen Tiguan

Αξιοποιώντας τις άπειρες δυνατότητες της νέας πλατφόρμας  MQB η Volkswagen «έχτισε» το δεύτερης γενιάς Tiguan,  όντας το πρώτο SUV του ομίλου του οποίου ο σχεδιασμός βασίστηκε εξ’ ολοκλήρου πάνω σε αυτή την καινοτομική – επαναστατική πλατφόρμα.  
Οι αναλογίες του αμαξώματος στο νέο μεσαίο SUV Tiguan  είναι σε μεγάλο βαθμό sportif, ο σχεδιασμός αυθεντικός, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο πάνω από 50 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με τους κινητήρες Euro-5. Ένα τεράστιο άλμα έχει επίσης σημειωθεί και σε ότι αφορά τόσο τους εσωτερικούς χώρους, όσο και τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 615 λίτρα.
Το νέο  Tiguan θα προσφέρεται με 8 επιλογές κινητήρων βενζίνης και diesel, με ισχύ που κυμαίνεται από 115PS μέχρι 240PS. Οι κινητήρες είναι πιο ισχυροί, και παράλληλα 24% πιο οικονομικοί σε σύγκριση με τους αντίστοιχους των προηγούμενων μοντέλων. Ανάλογα με τον κινητήρα, προσφέρεται η τετρακίνηση 4Motion καθώς και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 ή 7 σχέσεων. Με τη χρήση του νέου συστήματος οδηγικών προφίλ “4Motion Active Control”, γίνεται ακόμα πιο εύκολη η προσαρμογή της 4κίνησης σε κάθε κατάσταση οδήγησης.
Τα καινοτομικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμβάλλουν στην εξασφάλιση άριστης οδικής συμπεριφοράς και του ιδανικού βαθμού ασφάλειας και άνεσης. Τα 
συστήματα Front Assist με λειτουργία City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring, Lane Assist, Multi-Collision Brake και Pre-Crash αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. 
Νέα εποχή και στις Online υπηρεσίες (emergency call, αυτόματη ενημέρωση για ατύχημα, online πληροφόρηση για την κυκλοφορία και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, ενημέρωση για την κατάσταση του αυτοκινήτου). Η τεχνολογία “App Connect” δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης smartphones με τα συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά και κάθε συσκευής tablet που μπορεί να συνδεθεί με το Infotainment χάρη στο  “Media Control app”.
 Το Νέο Tiguan αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάιο του 2016.



Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης