Απόλυτα σπορ το 10ης γενιάς Honda Civic Hatchback

Μια πρώτη άποψη για το 10ης γενιάς Civic που αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2017 παρουσίασε πρόσφατα η ιαπωνική μάρκα. Στο νέο Civic  έμφαση δόθηκε στην τολμηρή σχεδίαση  και στην ικανοποιητική δυναμική συμπεριφορά με τελικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως το πιο σπορ Civic hatchback όλων των εποχών. Τα στοιχεία που θα τονίζουν αυτή την αισθητική είναι οι νέοι μεγαλύτεροι και φαρδύτεροι τροχοί και ελαστικά, το μακρύ μεταξόνιο, οι κοντοί πρόβολοι και οι αεροδυναμικές επιφάνειες της καμπίνας. Το νέο Civic hatchback θα είναι 30 χιλστ. φαρδύτερο, 20 χιλστ. χαμηλότερο και 130 χιλστ. μακρύτερο από την τρέχουσα γενιά. 
Μπροστά, ο κοντός πρόβολος  με τους μεγάλους αεραγωγούς διαμορφώνουν μία πιο δυναμική οπτική ταυτότητα για την οικογένεια Honda. Προβολείς και φώτα ημέρας LED ρέουν κάτω από το τολμηρό, ανάγλυφο καπό προς τους τονισμένους θόλους των τροχών. Οι αεροδυναμικές γραμμές του αμαξώματος συνεχίζονται στο προφίλ με τη μεσαία γραμμή να ενσωματώνει τις λαβές των εμπρός & πίσω θυρών πριν ‘σβήσουν’ στα χαρακτηριστικά πίσω φώτα LED σχήματος C. Μία δεύτερη, χαμηλότερη χαρακτηριστική γραμμή εκτείνεται πίσω από τους εμπρός τροχούς και μέσω των θυρών συναντά τους θόλους των πίσω τροχών, τονίζοντας  τη σφηνοειδή γραμμή. Η σχεδίαση του πίσω προφυλακτήρα απηχεί την πολύ δυναμική φύση του υπόλοιπου αυτοκινήτου.
Το νέο Civic Hatchback θα διατίθενται με γκάμα τριών κινητήρων: βενζινοκινητήρες 1.0-L & 1.5-L VTEC TURBO Earth Dreams Technology, και ανανεωμένος 1.6 i-DTEC diesel. 


Πηγή: Γιάννης Κουτελιέρης